Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 και ώρα 12:30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ύδρας, «Ελληνο-γερμανικό Φόρουμ Νεολαίας» με θέμα : «Οι ελληνογερμανικές σχέσεις σε στρατηγικό, πολιτικό και δημοσιογραφικό επίπεδο».

                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Οι νέοι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές* Ελλάδος και το Ίδρυμα Konrad Adenauer,  διοργανώνουν, την Πέμπτη 4 Απριλίου 2013 και ώρα 12:30, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ύδρας, «Ελληνο-γερμανικό Φόρουμ Νεολαίας» με θέμα :

«Οι ελληνογερμανικές σχέσεις σε στρατηγικό, πολιτικό και δημοσιογραφικό επίπεδο».

Πάνελ Συζήτησης
Άγγελος Κοτρώνης : Δήμαρχος Ύδρας
Πέτρος Άγγος : Πρόεδρος Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών Ελλάδος
Jonas Lang :Πρόεδρος Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών Βαυαρίας


Στις εργασίες της διοργάνωσης προσκαλούνται να συμμετέχουν και οι νέοι του νησιού μας , εκθέτοντας τις απόψεις τους  ως ενεργοί ευρωπαίοι πολίτες και κάτοικοι περιοχής με νησιωτικό χαρακτήρα.
Με τη συμμετοχή της νεολαίας μας  θα ενδυναμωθεί και θα εμπλουτιστεί ο διάλογος σε μία συζήτηση που θα συμβάλει στην προβολή των θέσεων των νέων του τόπου μας, στη σύσφιξη σχέσεων με νέους από άλλες χώρες και  την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Δήμου Ύδρας.
 
*Φεντεραλισμός (Ομοσπονδιακό σύστημα):
Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για κάθε σύστημα διακυβέρνησης στο πλαίσιο του οποίου περισσότερα από ένα κράτη σχηματίζουν μια ενότητα, παραμένοντας ωστόσο ανεξάρτητα όσον αφορά τις εσωτερικές τους υποθέσεις. Οι υποστηρικτές αυτού του συστήματος αποκαλούνται συχνά «φεντεραλιστές». Διάφορες χώρες του κόσμου – π.χ. η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Ελβετία και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής – εφαρμόζουν ομοσπονδιακά συστήματα διακυβέρνησης, σύμφωνα με τα οποία ορισμένοι τομείς (όπως η εξωτερική πολιτική) αποφασίζονται σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ενώ άλλοι τομείς αποφασίζονται από κάθε κράτος ξεχωριστά. Ωστόσο, τα συστήματα αυτά μπορούν να διαφέρουν πολύ μεταξύ τους, από χώρα σε χώρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βασίζεται σε κανένα από αυτά τα συστήματα: δεν αποτελεί ομοσπονδία, αλλά μια μοναδική μορφή ένωσης, στην οποία τα κράτη μέλη παραμένουν ανεξάρτητα και κυρίαρχα έθνη αλλά ταυτόχρονα συνενώνουν την κυριαρχία τους σε πολλούς τομείς κοινού συμφέροντος. Με τον τρόπο αυτό, αποκτούν μια συλλογική ισχύ και επιρροή στη διεθνή σκηνή, που κανένα από αυτά δεν θα μπορούσε να έχει από μόνο του. Ένα μέρος της συζήτησης σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης είναι το ερώτημα κατά πόσον η ΕΕ θα πρέπει ή όχι να γίνει περισσότερο «ομοσπονδιακή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: