Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Αυξήσεις λιμενικών τελών σε όλα τα τουριστικά σκάφη

πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Με απόφαση Βαρβιτσιώτη καταργούνται οι μέχρι σήμερα μηδαμινές χρεώσεις, που αποστερούσαν μία σημαντική πηγή εσόδων από τα Λιμενικά Ταμεία ή Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία.
Αυξήσεις των λιμενικών τελών σε όλες τις κατηγορίες των τουριστικών σκαφών, όπως επίσης και εξορθολογισμός που απλοποιεί τον τρόπο επιβολής των λιμενικών τελών, προβλέπονται με την κοινή απόφαση που υπογράφηκε την Πέμπτη από το υπουργείο Ναυτιλίας και το υπουργείο Οικονομικών.

Με την συγκεκριμένη απόφαση, η οποία ελήφθη με πρωτοβουλία του Μ. Βαρβιτσιώτη, σύμφωνα με το ΥΝΑ, καταργούνται οι μέχρι σήμερα μηδαμινές χρεώσεις, που αποστερούσαν μία σημαντική πηγή εσόδων από τα Λιμενικά Ταμεία ή Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία.
Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται σημαντικά η δυνατότητα του κάθε Λιμενικού Ταμείου να κάνει έργα βελτίωσης των υποδομών του, με αποτέλεσμα την προσέλκυση περισσότερων σκαφών αναψυχής και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Υπενθυμίζεται ότι η νέα κατανομή των τελών ελλιμενισμού πλοίων γίνεται με βάση την κατηγοριοποίηση των σκαφών που υπαγορεύει ο νέος νόμος του υπουργείου Ναυτιλίας «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις» και αφορά τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής, τα ιδιωτικά πλοία αναψυχής, τα μικρά σκάφη και τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια.

ΧΡ.ΠΑΠ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: