Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Με αφορμή την επιστολή των Δημάρχων Σπετσών και Ύδρας.

Με αφορμή την επιστολή που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας στις 28-7-2014 από τους Αξιότιμους Δημάρχους Σπετσών και Ύδρας.
 Αισθάνομαι επιτακτικά την ανάγκη να σχολιάσω την επιστολή που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα σας όσο αφορά στις καταγγελίες και τις μηνύσεις κατά του ξενοδοχείου « Ποσειδώνιο» για την καταπάτηση του ωραρίου κοινής ησυχίας.
 Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας στον κλάδο των τουριστικών επιχειρήσεων, διατηρώ με τον σύζυγο μου ξενοδοχειακή μονάδα στο κέντρο του νησιού από το 1960 και στο παρελθόν διατηρούσα πλήθος άλλων τουριστικών επιχειρήσεων  ( εστιατόριο, πολυτελές κλάμπ, τουριστικό γραφείο, επιχείρηση ενοικίασης σκαφών κ.λ.π ). Ως επαγγελματίας, πρωταρχική μου υποχρέωση είναι να παρέχω υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, να σέβομαι τους πελάτες, να ακολουθώ το νόμο και να συμμορφώνομαι με τις επιταγές του. Είναι πολλές οι φορές που πελάτες μας έχουν έντονα διαμαρτυρηθεί για τα υψηλά ντεσιμπέλ από το γειτονικό ξενοδοχείο και  έχω υποχρέωση να προσφέρω στους πελάτες μου την απόλαυση ενός ήρεμου και φιλικού περιβάλλοντος κατά τις ώρες κοινής ησυχίας.
Οι καταγγελίες και οι μηνύσεις κατά του συγκεκριμένου ξενοδοχείου για την καταπάτηση του ωραρίου κοινής ησυχίας  όχι μόνο δεν συντελούν στην αποδόμηση του τουριστικού κλάδου, αλλά αντιθέτως συμβάλλουν στη διατήρηση υψηλών κριτηρίων στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων και στην προσφορά υπηρεσιών υψηλού επιπέδου με σεβασμό στο περιβάλλον.
 Ως κάτοικος του ιστορικού νησιού των Σπετσών και πολίτης με υπέρμετρη αγάπη στην ιδιαίτερη πατρίδα μου όχι μόνο δεν θέλω την σφράγιση εμβληματικών και ιστορικών χώρων (όπως το ξενοδοχείο Ποσειδώνιο), αλλά αντιθέτως επιθυμώ την διατήρηση τους και την επιχειρηματική τους δράση μέσα στα πλαίσια του νόμου.
 Η σύννομη λειτουργία των επιχειρήσεων είναι το ιδιαίτερο γνώρισμα που εξασφαλίζει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με σεβασμό στο περιβάλλον καθώς και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών όπου απασχολούνται δεκάδες εργαζόμενοι ( εργαζόμενοι απασχολούνται σε όλες τις επιχειρήσεις του νησιού και όχι μόνο στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο). Οι επισκέπτες ικανοποιούνται από την υψηλή ποιότητα στην παροχή των τουριστικών υπηρεσιών ( άμεσα συνυφασμένη με την γνώση του τουριστικού προιόντος και βασικά συνδεδεμένη με την τήρηση των νόμων). Οι σοβαροί επενδυτές απαιτούν φιλικό επενδυτικό περιβάλλον που είναι επίσης συνυφασμένο με το αυστηρό νομικό πλαίσιο που αφορά στις τουριστικές επιχειρήσεις.
 Τέλος, η ποιότητα στο τουριστικό προιόν καθορίζεται άμεσα από τη σύννομη και άρτια λειτουργία των επιχειρήσεων, καθώς και από τον αυστηρό επαγγελματισμό και την γνώση του αντικειμένου και όχι από την άναρχη λειτουργία των επιχειρήσεων, τη δουλοπρεπή συμπεριφορά, την αδιαφορία για το κοινωνικό σύνολο και την καταπάτηση των νόμων.
                                  
                                                                                                          Μετά Τιμής

                                                                                                          Μπερζοβίτου Ειρήνη
                                                                                                              Σπέτσες

Δεν υπάρχουν σχόλια: