Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΥΔΡΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1064422_221361628059186_1935209198_o ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΥΔΡΑΣ
Ύδρα, 13 -10-14
Δελτίο Τύπου
Σχετικά με την ενημέρωση των αθλητών μας, αλλά και εν γένει των φίλων του Αθλήματος στο νησί μας, ο Σκακιστικός Όμιλος Ύδρας απέστειλε επιστολή στον Δήμο Ύδρας που αφορά στο πρόβλημα στέγασης του ομίλου μας.
Ζητήσαμε από τον Δήμο στο πλαίσιο της ισοτιμίας μεταξύ των συλλόγων του νησιού, να μας παραχωρηθεί ένας ασφαλής χώρος, στον οποίο θα μπορεί να στεγαστεί ο όμιλός μας και να μπορούν να γίνονται ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα αλλά και η προετοιμασία της αγωνιστικής μας ομάδας.
Ενημερώσαμε, ότι έχουμε ήδη παραλάβει σκακιστικό υλικό από την ελληνική σκακιστική ομοσπονδία, το οποίο προορίζεται για εκμάθηση νέων, αλλά δυστυχώς αυτή τη στιγμή, αφού δεν υπάρχει χώρος στέγασης «παραμένει» σε κούτες.
Τονίσαμε τη σημαντικότητα όλης αυτής της κίνησης για την νεολαία του νησιού και υπενθυμίσαμε την αναγκαιότητα του αθλήματος του σκακιού, ως ένα πνευματικό άθλημα, που πρόσφατα μάλιστα το Υπουργείο Παιδείας το ενέταξε στην υποχρεωτική ευέλικτη ζώνη του Δημοτικού!
Ακόμα ενημερώσαμε πως ο Σκακιστικός Όμιλος ΄Υδρας θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού, στο πρωτάθλημα της ΕΣΣΝΑ. Επιπλέον οι αθλητές μας θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε όλους τους αγώνες σε όλη την επικράτεια εκπροσωπώντας μ’ αυτόν τον τρόπο το νησί μας. Να τονίσουμε εδώ, ότι ήδη ο Σ.Ο.Ύδρας έχει εντάξει στο δυναμικό του 20 επίσημους αθλητές και 8 είναι υπό ένταξη. Επισημάναμε τον κίνδυνο της έλλειψης προετοιμασίας για την αγωνιστική ομάδα αλλά και τη σχολική ομάδα, καθώς σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορεί να λάβει μέρος στους αγώνες, και στα σχολικά πρωταθλήματα αντίστοιχα.
Η Απάντηση του δημοτικού συμβούλου κ. Παναγιώτη Ράππα εκ μέρους του Δήμου Ύδρας ήταν μεταξύ άλλων ότι: «Ο Δήμος προτίθεται να κάνει ανοιχτή διαβούλευση με τους συλλόγους στο όνομα της ισοπολιτείας. Θα καταγραφούν οι διαθέσιμοι χώροι και μετά από ανοιχτή συζήτηση με τους συλλόγους, θα καταλήξουμε στην δικαιότερη και πρακτικότερη δυνατή λύση. Η συνάντηση αυτή έχει σχεδιαστεί για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Μέχρι τότε θα μπορείτε σε συνεννόηση με τον Δήμο να χρησιμοποιείτε την αίθουσα Μελίνα Μερκούρη».
Από την πλευρά μας σεβόμαστε την απάντηση του Δήμου και αποδεχόμαστε την προσωρινή λύση, στη λογική της προοπτικής της ισοτιμίας. Καλούμαστε, να ενημερώσουμε τους αθλητές και μαθητές μας, πως οι προπονήσεις και τα μαθήματα θα γίνονται προσωρινά σε ειδικές συνθήκες, καθώς δεν είναι δυνατόν για πρακτικούς λόγους να μεταφέρονται οι εξοπλισμοί του συλλόγου. Έτσι αγαπητοί φίλοι ξεκινάμε…..
Οι ώρες μαθημάτων - προπονήσεων προσδιορίζονται ως εξής:  
Αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», Κάθε Σάββατο, Αθλητές 5-15 ετών, ώρες: 10:00-12:00 Αθλητές 16 + ετών, ώρες: 17:00-19:00.  
Για τους αρχάριους μαθητές θα σχηματιστούν ειδικά group. (Θα υπάρξει νέα ενημέρωση). Τα μαθήματα όλων είναι ΔΩΡΕΑΝ    


Πρόεδρος                                                                                                 Γραμματέας  
Κώστας Αγγελόπουλος                                                                              Στάθης Πετρολέκας


πηγή: hydranews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: