Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Mήνυμα του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου στους τραπεζίτες


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ

Το μήνυμα «οι τραπεζίτες να μην συμμετέχουν μόνο στα κέρδη, αλλά και στις ζημιές», απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Με προοδευτικό λόγο ο Αρχιεπίσκοπος αφουγκράσθηκε την κοινωνία και τόνισε: 
«Ήρθε η ώρα να αντιληφθούν οι τραπεζίτες ότι δεν πρέπει να συμμετέχουν μόνο στα κέρδη αλλά και τις ζημιές τους. Ήρθε η ώρα να αντιληφθούν ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες στη χώρα μας είναι οικογενειακές και στηρίζουν την πραγματική οικονομία πρέπει να στηριχθούν, πρέπει να ζήσουν».
Σχολίασε ακόμη και την μονεταριστική λογική του μνημονίου λέγοντας ότι «δεν μπορούμε να μιλούμε μόνο για επιμήκυνση του χρέους της χώρας, αλλά πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά την ανάγκη επιμήκυνσης των χρεών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών».
Επισημαίνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διαφώνησε με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής, ώστε να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα μερικές φορές το χρόνο. «Κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η επιτυχία της Ευρώπης είναι η σύνθεση της διαφορετικότητας. Η Κυριακή είναι μία ιερή μέρα. Αλλά είναι και μία ευκαιρία ένωσης της οικογένειας, διατήρηση της παράδοσης, της κουλτούρας και των αξιών», δήλωσε.

πηγή: avantipopolo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: