Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Διασπάθιση κρατικού χρήματος στον ΕΟΤ δείχνουν οι Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις

Καραμέλες ούζου και ακριβές γραβάτες

Κακοδιαχείριση και σε ότι αφορά το διαφημιστικό πρόγραμμα του ΕΟΤ τη διετία 2008 - 2009 έχει δείξει πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης
Κακοδιαχείριση και σε ότι αφορά το διαφημιστικό πρόγραμμα του ΕΟΤ τη διετία 2008 - 2009 έχει δείξει πόρισμα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Όργιο σπατάλης στον ΕΟΤ αποκαλύπτουν άλλες δύο ένορκες διοικητικές εξετάσεις (ΕΔΕ) που παραδίδονται αυτές τις ημέρες στον πρόεδρο του Οργανισμού Ν.Κανελλόπουλο και στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Π.Γερουλάνο. Τα πορίσματα θα διαβιβασθούν και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καταλογισμό των ποσών που ζημιώθηκε ο ΕΟΤ στους υπολόγους. Μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ για ταξίδια, ακριβές γραβάτες, ένα τζιπ και καραμέλες ούζου...


Όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα, το πρώτο πόρισμα της ΈΔΕ αφορά «φιλοφρονητικά δώρα», που έδινε ο ΕΟΤ σε διάφορους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τα έτη 2008 και 2009, και πραγματοποιήθηκε για να εξακριβωθεί αν φέρουν συγκεκριμένες ευθύνες υπάλληλοι και στελέχη του οργανισμού. Η δεύτερη ΕΔΕ έγινε για τον καταλογισμό ευθυνών στην υπόθεση με τα εισιτήρια του κοινωνικού τουρισμού.

Τα πορίσματα από τις ΕΔΕ αναμένεται να διαβιβασθούν και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καταλογισμό των ποσών που ζημιώθηκε ο Οργανισμός Τουρισμού στους υπολόγους και -όπως δηλώνει κυβερνητικό στέλεχος- ο ΕΟΤ είναι αποφασισμένος να ζητήσει τα λεφτά του πίσω.

Τα παλαιότερα πορίσματα του ΕΟΤ, όπου επίσης εντοπίσθηκε όργιο σπατάλης, διαβιβάσθηκαν ήδη στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι ποινικές διώξεις εναντίον συγκεκριμένων ατόμων οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα ασκηθούν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από την έρευνα έχει προκύψει σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ άλλων για «επαγγελματικά ταξίδια για προσέκλυση τουριστών», για ένα ακριβό τζιπ -για την αγορά του οποίου δεν υπάρχουν πουθενά επίσημα έγγραφα-, για γραβάτες και μεταξωτά μαντήλια συγκεκριμένου οίκου -που προσφέρονταν «πελάτες» του ΕΟΤ εντός Ελλάδος και ποτέ στο εξωτερικό-, καθώς επίσης αντιστρές μπαλάκια και εκατομμύρια καραμέλες με γεύση ούζου.

Επιπλέον, όσον αφορά στην υπόθεση με τα κουπόνια κοινωνικού τουρισμού, εντοπίστηκαν περί τα 27.000 κουπόνια και ερευνάται αν δόθηκαν ατύπως ή νομοτύπως σε μη δικαιούχους. Από τις πρώτες έρευνες αποκαλύφθηκε ότι τα 7.000 διατέθηκαν στον σύλλογο εργαζομένων και τα υπόλοιπα 20.000 διατέθηκαν στην πλειονότητά τους σε κατοίκους της Εύβοιας, είτε σε άτομα που δεν τα δικαιούνταν.
Απο:www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: