Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Γενική απεργία στις 15 Δεκεμβρίου αποφάσισε η ΓΣΕΕ

Σε 24ωρη γενική απεργία προχωρά η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος στις 15 Δεκεμβρίου.

Όπως τονίζει η ΓΣΕΕ, "ενόψει της έλευσης του κλιμακίου της «τρόικας» στη χώρα μας αναζωπυρώνονται τα σενάρια, για νέα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, λόγω διεύρυνσης του ελλείμματος".
"Ξεκαθαρίζουμε για ακόμα μια φορά τόσο προς την Κυβέρνηση, την τρόικα και τους εργοδότες ότι:
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι έχουν εξαντλήσει τα όρια αντοχής και δεν θα ανεχθούν την παράταση πόσο μάλλον την επαύξηση των περικοπών, της λιτότητας, της κατάργησης των ΔΕΚΟ, των απολύσεων και κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος των εργαζομένων", προσθέτει η Συνομοσπονδία.
Σε συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο και πορεία προς το υπουργείο Οικονομίας καλεί, στις 15/11 στις 17.00, το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
«Την Κυριακή τελειώνει ο β' γύρος των εκλογών και από Δευτέρα συνεχίζεται ο τρίτος γύρος των κοινωνικών και ταξικών αγώνων για την ανατροπή του επαίσχυντου μνημονίου και αποτροπή των νέων σκληρών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την τρόικα», αναφέρει η ανακοίνωση.
«Οι φετινές τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου εκ των πραγμάτων συνδέονται με τους αγώνες και τα αιτήματα για την αποδέσμευση της χώρας και του λαού μας από το μνημόνιο, για την ακύρωση των κυβερνητικών αντεργατικών πολιτικών και την υπεράσπιση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και του κατώτερου εγγυημένου μισθού. Όλοι και Όλες στους δρόμους!», καταλήγει.
Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημέρα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα έχει καλέσει και το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: