Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Στο ΣτΕ τα διατάγματα για τη λειτουργία των περιφερειών

Διατάξεις με τις οποίες αποτυπώνονται τα οργανογράμματα των δεκατριών περιφερειών και των επτά κρατικών διοικήσεων σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο κατατέθηκαν για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Κατ' εφαρμογή "Καλλικράτη", η ισχύς του οποίου ξεκινά από 1.1.2011, στις νέες περιφέρειες θα απασχοληθούν περίπου 19.100 εργαζόμενοι.
Σύμφωνα με τα π.δ., η κάθε κεντρική υπηρεσία περιφέρειας θα αποτελείται από α) Γραφείο περιφερειάρχη, β) Γραφεία αντιπεριφερειαρχών, γ) Γενική διεύθυνση αναπτυξιακού προγραμματισμού, περιβάλλοντος και υποδομών, δ) Γενική διεύθυνση εσωτερικής λειτουργίας, ε) Γενική διεύθυνση περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, στ) Γενική διεύθυνση ανάπτυξης, η) Γενική διεύθυνση μεταφορών και επικοινωνιών και θ) Γενική διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.
Σε κάθε κεντρική υπηρεσία θα λειτουργούν επίσης Νομικό τμήμα και αυτοτελή τμήματα Εσωτερικού Ελέγχου, Πολιτικής Προστασίας, Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ), Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων.
Τέλος με αποφάσεις του κάθε περιφερειάρχη θα τοποθετηθούν το τακτικό προσωπικό της κάθε περιφέρειας σύμφωνα με τον κλάδο ή την ειδικότητα που κατέχουν και τις ανάγκες των υπηρεσιών της περιφέρειας, ενώ οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις κατατάσσονται από την 1η Ιανουαρίου στις οργανικές θέσεις που προβλέπονται στους νέους οργανισμούς. Οι κατατάξεις θα γίνουν σύμφωνα με τον βαθμό που κατέχουν κατά τον χρόνο της κατάταξής τους.
Απο:www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: