Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Πεδίο μάχης η Κερατέα για τον ΧΥΤΑ

Συνεχίζεται και την Κυριακή το σκηνικό έντασης στην Κερατέα, με συμπλοκές μεταξύ κατοίκων της περιοχής που εναντιώνονται στην κατασκευή ΧΥΤΑ και δυνάμεων της αστυνομίας. Στο νοσοκομείο διακομίσθηκε δημοσιογράφος, ο οποίος τραυματίστηκε από τα ΜΑΤ.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, το απόγευμα της Κυριακής, οι κάτοικοι επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών στη λεωφόρο Λαυρίου για να φτάσουν στο χώρο του ΧΥΤΑ και να εμποδίσουν την πραγματοποίηση των εργασιών.
Σημειώθηκαν συμπλοκές κατά τις οποίες οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ οι κάτοικοι άναψαν φωτιές στις καλαμιές και απάντησαν με πέτρες. 
Στην διάρκεια των επεισοδίων το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει πως τραυματίστηκε δημοσιογράφος, από τα ΜΑΤ ο οποίος στη συνέχεια διακομίσθηκε  στον Ευαγγελισμό.
Οι κάτοικοι παραμένουν στην περιοχή . Δεν έχουν αναφερθεί συλλήψεις ή προσαγωγές.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική τρία οχήματα της υπέστησαν φθορές από πέτρες και σε ένα από αυτά προκλήθηκε φωτιά στη καμπίνα από μολότωφ.
ΣΥΝ: Η βία δεν είναι απάντηση
Για την επίλυση των προβλημάτων στην περιοχή απαιτείται συνεννόηση με την τοπική κοινωνία και όχι βία, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΝ. Όπως υποστηρίζει:
Με βίαιο τρόπο δεν δίνονται απαντήσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία. Με τα ΜΑΤ δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται οι κάτοικοι της Κερατέας και των γύρω περιοχών. Το θέμα των σκουπιδιών για να λυθεί χρειάζεται τη συνεννόηση με την τοπική κοινωνία και έναν ορθολογικό σχεδιασμό βασισμένο σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.





Απο:www.enet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: