Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων

Απο:www.tvxs.gr

Σε νέα στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 11:00 το πρωί, έως τις 17:00 το απόγευμα προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, προειδοποιώντας με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Είναι πιθανό να κηρυχθούν δύο 24ωρες απεργίες στις δημόσιες συγκοινωνίες την Τρίτη και την Πέμπτη. Στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη τα δημόσια μέσα μεταφοράς θα παραμείνουν ακινητοποιημένα.
Σήμερα, απέχουν από την ολοήμερη λειτουργία του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», οι νοσηλευτές, οι διοικητικοί υπάλληλοι και το παραϊατρικό προσωπικό, «... μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας να περικόψει κατά 20% την ωρομίσθια αμοιβή όλων των υπαλλήλων πλην του ιατρικού προσωπικού».
Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν από σήμερα και τα ιατρεία του ΙΚΑ, καθώς οι γιατροί πραγματοποιούν 48ωρες απεργίες, 13-14 Δεκεμβρίου και στις 16-17 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, το προσωπικό του ΙΚΑ αναμένεται να λάβει μέρος στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ στις 15 Δεκεμβρίου.
Αποχή από τα καθήκοντά τους έχουν εξαγγείλει για την Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας - Πειραιά.
ΟΣΕ – Προαστιακός
Τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Την Τρίτη οι συρμοί θα ακινητοποιηθούν εξαιτίας των στάσεων εργασίας, σε διαφορετικές ώρες, που έχουν εξαγγείλει τα σωματεία στον ΟΣΕ.
Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα τρένα και ο Προαστιακός στη γενική απεργία της Τετάρτης, αλλά και την Πέμπτη λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.
Παναττική στάση εργασίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τρίτη
Τρίωρη παναττική στάση εργασίας την Τρίτη, ανήμερα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καλώντας τους εργαζόμενους στις δημόσιες υπηρεσίες, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση από τις 12:00 μέχρι τις 15:00. Στις 13:00 προγραμματίζεται συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος.
Γενική απεργία την Τετάρτη από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Τα μέσα μεταφοράς ακινητοποιούνται με εξαίρεση έκτακτα δρομολόγια προς διευκόλυνση της μετακίνησης των απεργών προς τα μέτωπα των διαδηλώσεων. Καμία πτήση πολιτικής αεροπορίας δεν θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη λόγω συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην απεργιακή κινητοποίηση. Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας η 24ωρη απεργία των εργαζομένων αρχίζει από τις 00:01 της Τετάρτης και λήγει στις 24:00 της ίδιας ημέρας. Στη γενική απεργία της Τετάρτης συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, καθώς οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. ιδικότερα, με απόφαση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), οι γιατροί νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και περιφερειακών ιατρείων απεργούν, απαιτώντας "τέλος στον κατήφορο και την απαξίωση του ΕΣΥ, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής".
Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχει και η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), διεκδικώντας προσλήψεις και ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί όλους του υγειονομικούς να αντισταθούν στην "ισοπέδωση των δικαιωμάτων τους και την απαξίωση του ΕΣΥ" .
Τραπεζοϋπάλληλοι
Τη Δευτέρα απεργούν οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα και συμμετέχουν με τρίωρη στάση οι υπάλληλοι των υπόλοιπων τραπεζών. Την Τρίτη και την Τετάρτη, οι τραπεζοϋπάλληλοι κατέρχονται σε 48ωρη απεργία καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι με το πολυνομοσχέδιο πλήττει τον πυρήνα της υπόστασης του συνδικαλιστικού κινήματος, καταφέροντας ισχυρό πλήγμα στις συλλογικές συμβάσεις και τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων.
Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεως Ελλάδος (ΟΤΟΕ) έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 13:00 το μεσημέρι της Τρίτης στο Σύνταγμα και στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης στο Πεδίον του Άρεως.
ΜΜΕ
Οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης συμμετέχουν στην 24ωρη γενική απεργία της Τετάρτης, καθώς και σε 48χρονη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο, ζητώντας «την άμεση υπογραφή ΣΣΕ και τη δέσμευση για αποφυγή κάθε τακτικής που αποσκοπεί στην αποδόμηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: