Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Σε επ’ αόριστον απεργία οι γιατροί του ΙΚΑ

Σε επ' αόριστον απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά απειλούν με διαγραφή όσους γιατρούς του ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ θα δεχτούν τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, όπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Υγείας παραμένει υπό κατάληψη για τρίτη μέρα από τους γιατρούς, οι οποίοι ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την υγεία και διάλογο από μηδενική βάση. Το απόγευμα θα ληφθούν αποφάσεις για τη συνέχιση ή μη της κατάληψης. Oι νοσοκομειακοί γιατροί στην Αθήνα και τον Πειραιά συνεχίζουν με απεργία μέχρι την επόμενη Πέμπτη. Κλειστά θα παραμείνουν μέχρι και την Παρασκευή τα πολυιατρεία του ΙΚΑ λόγω της απεργίας των γιατρών. Tριήμερη πανελλαδική απεργία, μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία για σήμερα και αύριο. Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Παρασκευή το υγειονομικό προσωπικό του ΙΚΑ.
Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία της Αττικής από την Παρασκευή μέχρι την Τρίτη, ενώ ρολά θα κατεβάσουν τα φαρμακεία στην υπόλοιπη χώρα από την Παρασκευή μέχρι τη Δευτέρα. Οι φαρμακοποιοί της Αττικής ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν από την 1η Μαρτίου τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που δεν είναι συνεπή στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Την Τρίτη (8/2) θα συνεδριάσουν εκ νέου τα συνδικαλιστικά όργανα των φαρμακοποιών προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Στη συνέντευξη Τύπου των ιατρικών συλλόγων, που δόθηκε στο υπό κατάληψη αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, συμμετείχε και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, ο οποίος έκανε λόγο για κοινό αγώνα γιατρών-φαρμακοποιών.
Διαβάστε επίσης: Γιατροί: Υποβάθμιση της Υγείας «για λογιστικούς λόγους»

ΠΗΓΗ:TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια: