Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Τα σκουπίδια μας πνίγουν...

 

Σε έκτακτη ανάγκη και χωρίς
μόνιμο προσωπικό καθαριότητας
βρίσκεται το ιστορικό νησί
της Ύδρας μας

ΑΔΙΕΞΟΔΟ έχει προκαλέσει η αποκομιδή των σκουπιδιών στην Ύδρα. Καθώς χωρίς μόνιμους υπαλλήλους-οδοκαθαριστές και με μόνο 4 υπαλλήλους καθαριότητας το πρόβλημα  έχει πλήξει τους κατοίκους του νησιού. Τα σκουπίδια  γεμίζουν τους δρόμους και ο κόσμος δυσανασχετεί χωρίς να βλέπει άμεση λύση στο μεγάλο αυτό ζήτημα.
Την ίδια ώρα ο Δήμος Ύδρας -ως νέα δημοτική αρχή- κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες, καλώντας εθελοντές για να κρατήσει καθαρό το νησί όταν τα γύρω νησιά έχουν φροντίσει από παλιότερα έτη να έχουν ήδη πολυάριθμους υπαλλήλους στον τομέα καθαριότητας.
Ο Δήμος αντιμετωπίζοντας τα νέα μέτρα του Καλλικράτη δεν μπορεί να αναθέσει τον τομέα της καθαριότητας σε ιδιώτη, όπως γινόταν παλιότερα καθώς το θέμα βρίσκεται αποκλειστικά στη δική του δικαιοδοσία. Επαφές με το Υπουργείο και τα αρμόδια όργανα έχουν γίνει από το Δήμαρχο Ύδρας Άγγελο Κοτρώνη αλλά οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις δεν έχουν αποφέρει ακόμα συγκεκριμένη επίλυση που αφορά στην πρόσληψη προσωπικού.
Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Παστός ευχαριστώντας όλους όσοι εθελοντικά βοηθούν στην καθαριότητα τονίζει επίσης σε δελτίο τύπου: "16 ολόκληρα χρόνια ο κ. Αναστόπουλος δεν διέθετε ούτε είχε φροντίσει να υπάρχει υπηρεσία καθαριότητας στο Δήμο μας και να την στελεχώσει με μόνιμο προσωπικό όπως έκαναν οι περισσότεροι Δήμοι της περιφέρειάς μας. Σήμερα, και μέχρι να εγκριθούν οι προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού διαθέτουμε 4 μόνο εργαζόμενους για την καθαριότητα εκ των οποίων οι δύο οδηγοί. Με 4 μόλις άτομα προσωπικό αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε την Ύδρα καθαρή." Από αυτό εδώ το βήμα της εφημερίδας μας ζητάμε από το Υπουργείο και την Κυβέρνηση να βρει ΑΜΕΣΑ λύση πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας στην Ύδρα που όχι μόνο είναι επιτακτικά αναγκαία για λόγους δημόσιας υγείας αλλά και απόλυτα απαιτητή για όλους τους κατοίκους και επισκέπτες του όμορφου νησιού μας.



ΠΗΓΗ: ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: