Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Την ίδια ώρα που μειώνονται μισθοί και συντάξεις... Αυξήσεις 8-12% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Αυξήσεις της τάξης του 8-12% παρουσιάζουν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Εκπρόσωποι ακτοπλοϊκών εταιρειών επισημαίνουν ότι αν το κράτος προχωρήσει σε μείωση των κρατήσεων υπέρ τρίτων ή του ΦΠΑ τότε κάποιες εταιρείες είναι διατεθειμένες να μην προχωρήσουν σε αυξήσεις επί του ναύλου, προκειμένου να υπάρξει αύξηση της επιβατικής κίνησης, ενόψει των εορτών του Πάσχα και του καλοκαιριού.
Ωστόσο, ήδη κάποιες εταιρείες έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις, ενώ άλλες αναμένεται να τις ανακοινώσουν το επόμενο διάστημα.
Παράλληλα, ανακατατάξεις στην ακτοπλοϊα προκαλεί το μνημόνιο για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας για το 2010 και το 2011, που υπεγράφη την Πέμπτη από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) και την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).
Οι αυξήσεις που προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι 1,5% για το 2010 και 1% για το 2011 για μισθούς ενεργείας και για όλα τα επιδόματα.
Η συμφωνία προβλέπει ακόμη ότι η καταβολή των αναδρομικών για το 2010 θα γίνει τμηματικά από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2011.

ΠΗΓΗ: TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια: