Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μέσω της κατάργησης κρατήσεων υπέρ τρίτων.

Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης ανέφερε πως το θέμα έχει συζητηθεί με τον υπουργό Οικονομικών και έχει συμφωνηθεί πως θα πρέπει να γίνουν άμεσα κάποιες μειώσεις εισιτηρίων που αφορούν στις κρατήσεις «υπέρ τρίτων». «Υπάρχουν σήμερα κάποιες κρατήσεις που έχουν αναφορές σε δεκαετίες πίσω, σε εποχές που κάποτε, κάποιοι κουβαλούσανε τις βαλίτσες των επιβατών για να πάνε στο πλοίο κ.ο.κ.. Νομίζω ότι αυτά σήμερα δεν ισχύουν και για μένα θα πρέπει να καταργηθούν» πρόσθεσε.
Ανέφερε ακόμη πως η κυβέρνήση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει, προϋπόθεση όμως όλων αυτών είναι μία, ότι οι όποιες μειώσεις από αυτές τις κρατήσεις, θα πάνε υπέρ του επιβάτη, υπέρ του πολίτη και όχι υπέρ τον ακτοπλοϊκών εταιρειών και για αυτό θα πρέπει να υπάρξει και να ισχύσει μία «συμφωνία κυρίων» γιατί νομοθετικά δεν μπορεί να κατοχυρωθεί μια τέτοια απόφαση, μεταξύ των εταιρειών και του υπουργείου.
Πάντως, ο κ. Διαμαντίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως ο ΦΠΑ στα εισιτήρια θα παραμείνει στα επίπεδα που είναι και σήμερα.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: