Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Σήμερα οι φοιτητικές εκλογές


Λίγες ώρες απέμειναν πριν από τις φετινές φοιτητικές εκλογές και οι φοιτητικές παρατάξεις εμφανίζονται πανέτοιμες να δώσουν τη μάχη τους.
Τη φετινή χρονιά που λόγω οικονομικής κρίσης και Μνημονίου είναι ίσως η περισσότερο πολιτικοποιημένη των τελευταίων ετών, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση της συμμετοχής.

Στα δύο πανεπιστήμια θα στηθούν περί τις 40 κάλπες για περίπου 20.000 υποψήφιους ψηφοφόρους, που θα προσέρχονται με την φοιτητική ή την πολιτική τους ταυτότητα, ενώ η διαδικασία θα διαρκέσει από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ. Αμέσως μετά, θα ξεκινήσει η καταμέτρηση και η ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων ανά φοιτητικό σύλλογο.
Μία βόλτα στα γνωστά τραπεζάκια που έχουν στήσει οι παρατάξεις σε κάθε σχολή, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς το  κλίμα, που φαίνεται να επηρεάζεται όχι μόνο από τις εξαγγελθείσες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και από το γενικότερο κοινωνικο-οικονομικό κλίμα. Οι παρατάξεις των φοιτητών προσπαθούν να συσπειρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους οπαδούς μπορούν, με «όπλο» τις γνωστές αφίσες, που έχουν κατακλύσει τους κεντρικούς χώρους των σχολών, τις κεντρικές εκδηλώσεις στα αμφιθέατρα με ομιλητές πολιτικά πρόσωπα, αλλά και με έναν επιπλέον σύμμαχο: το διαδίκτυο.
Ιστοσελίδες, blogs, ηλεκτρονικά μηνύματα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν άφησαν ασυγκίνητη την φοιτητική νεολαία, που ακολουθώντας την τάση των καιρών, άρπαξε την ευκαιρία να προβάλλει τις πολιτικές της θέσεις με ευρηματικούς τρόπους. Είναι χαρακτηριστική η καμπάνια συγκεκριμένης φοιτητικής παράταξης που επέλεξε να παρουσιαστεί με δημιουργικά σποτάκια και βίντεο μέσω του δημοφιλούς youtube, αλλά και του facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια: