Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΣΠΕΤΣΕΣ: Η απόφαση του “όχι”

Σε μια έντονη και συναισθηματικά φορτισμένη συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Σπετσών απέρριψε σήμερα Τρίτη 12 Ιουλίου την πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού για την «έγκριση οριοθέτησης τού ιστορικού τόπου της νήσου», αφού προηγήθηκαν σημαντικές αντιθέσεις. Τα επιχειρήματα του «όχι» είχαν ήδη ειπωθεί στη συνάντηση της Κυριακής 10 Ιουλίου. Σήμερα ακούστηκαν και τα επιχειρήματα του «ναι». Τα ανέπτυξαν πολιτικοί μηχανικοί όπως ο κ. Μανώλης Ρουμάνης, εργολάβοι όπως ο κ. Νίκος Δαμδημόπουλος, ο κ. Κώστας Οικονόμου και ο κ. Νίκος Μέξης, που είναι επίσης Δημοτικός Σύμβουλος.
Η συζήτησε ήταν γρήγορη και έντονη, οπότε ώσπου να γίνει η απομαγνητοφώνηση της συνεδρίασης, ιδού κάποια στιγμιότυπα. «Με το ‘ναι’ οι δουλειές θ’ανοίξουν, τουλάχιστον έξω από την ‘κόκκινη γραμμή’» όπως είπε κάποιος, συνεχίζοντας: «Καλό θα ήταν ν’ανοίγαν και μέσα στην κόκκινη γραμμή, αλλά όταν χρειαζόμαστε ψωμί και μάς δίνουν έστω μια φέτα, πρέπει να πούμε ‘ναι’, αλλιώς τον χειμώνα το μισό νησί θα μεταναστεύσει.» Ένα άλλο επιχείρημα ήταν ότι «λέγοντας ‘ναι’ μπορούμε να ζητήσουμε η κόκκινη γραμμή να πάει πιο χαμηλά», ώστε η απελευθέρωση από τον έλεγχο της ΕΝΜΑ να καλύψει μεγαλύτερο χώρο. Επίσης ειπώθηκε πως «ό,τι και να πούμε, αυτοί θα κάνουν το δικό τους, οπότε τουλάχιστον να ζητήσουμε να επανέλθει η πόλη στο παλαιότερο καθεστώς.» Σ’αυτά τα επιχειρήματα απάντησαν Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης αλλά και η κα Μοιρούλα Κουμπή απο την αντιπολίτευση. Από την πλευρά του ο κ. Πέτρος Τσάνας, Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης, έθεσε το ερώτημα: «Αν πούμε ‘όχι’, οι άδειες αντί να έρχονται σε 2 χρόνια, θα έρχονται σε 1 ή σε 4 χρόνια;».
Ύστερα τέθηκε σε ψηφοφορία, πρώτα η πρόταση της μείζονος αντιπολίτευσης (παράταξη «Ώρα Ευθύνης») να απαντήσει ο Δήμος «ναι» αλλά θέτοντας όρους. Αυτή η πρόταση απορρίφθηκε. Ακολούθησε η πρόταση για το «όχι», που την υιοθέτησε η συμπολίτευση και η παράταξη «Τώρα ή Ποτέ», ενώ την καταψήφισε η παράταξη «Ώρα Ευθύνης».

ΠΗΓΗ: 'Όψεις και απόψεις στις Σπέτσες

Δεν υπάρχουν σχόλια: