Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :Συνάντηση του Δημάρχου Ύδρας Άγγελου Κοτρώνη με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Πάρη Κουκουλόπουλο


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΤΡΩΝΗ - ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥΜε τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλο συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης .
     Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού και υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική.
     Ο Δήμαρχος Ύδρας έθεσε προς συζήτηση το πρόβλημα του υψηλού χρέους του Δήμου, που παρέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή.
     Ανέπτυξε επίσης το Πρόγραμμα Εξυγίανσης και Ανάταξης των οικονομικών του Δήμου Ύδρας, αλλά και τα  ελπιδοφόρα και ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την διαχείριση των πρώτων μηνών.
     Ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλος συμφώνησε στις γενικές γραμμές του Προγράμματος Ανάταξης των οικονομικών του Δήμου Ύδρας και δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα επιτήρησης που θα ισχύσει για άλλους Δήμους.
     Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος κ. Κοτρώνης  έθεσε στον  Υφυπουργό μία σειρά ζητημάτων και προβλημάτων που απασχολούν το νησί, αλλά και το θέμα της υποστελέχωσης του Δήμου σε προσωπικό.
     Ο κ. Κουκουλόπουλος δεσμεύθηκε να δώσει σύντομα  λύσεις, ενώ ενημερώθηκε και για μία σειρά προτάσεων του Δήμου για τα προς ένταξη έργα που έχει ανάγκη το νησί.
     Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Ύδρας στις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άνυδρα νησιά και πρότεινε να υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις με νέους , πάγιους και θεσμοθετημένους πόρους, στο νέ ο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών.
     Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Άγγελος Κοτρώνης δήλωσε:
«Η συνεργασία μας με τον Υφυπουργό υπήρξε άψογη και ιδιαίτερα χρήσιμη.  Η νέα Δημοτική Αρχή παρέλαβε ένα μεγάλο χρέος  που υπερβαίνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Από την πρώτη ημέρα εφαρμόσαμε ένα σταθεροποιητικό πρόγραμμα ελέγχου και μείωσης των δαπανών. Ήδη, στο πρώτο εξάμηνο τα έσοδα του Δήμου Ύδρας είναι περισσότερα από τα έξοδα. Τα στοιχεία αυτά δεν αμφισβητούνται. Παρουσίασα στον κ. Κουκουλόπουλο ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάταξης των οικονομικών του Δήμου Ύδρας με στοχευμένες ενέργειες. Ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Ένα
ρόγραμμα που νοικοκυρεύει το Δήμο και  του προσδίδει αξιοπιστία. Με αυτό το πρόγραμμα ο Δήμος Ύδρας αποφεύγει το καθεστώς επιτήρησης, εκεί που τον οδηγούσαν η πολιτική και οι πρακτικές των προηγούμενων ετών. Ο κ. Κουκουλόπουλος μας διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Ύδρας δε θα υπαχθεί σε καθεστώς επιτήρησης και αποδέχθηκε τις βασικές αρχές της πρότασης που καταθέσαμε».


Από το Δήμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: