Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Σε πλήρη έλεγχο η φωτιά στην Ύδρα - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ύδρα 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ Σε πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, περίπου στις 2:00 το μεσημέρι, στην περιοχή μεταξύ Αγίου Ονούφριου και Αγίας Φωτεινής.
Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή έσπευσαν οχήματα του Δήμου και πεζοπόρα τμήματα εθελοντών κατοίκων, οι οποίοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να προστατέψουν την περιοχή.
Άμεση και πλήρως συντονισμένη με τις προσπάθειες του Δήμου ήταν και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία συνέδραμε με επίγεια και εναέρια μέσα.
Συγκεκριμένα, από τις πρώτες στιγμές κατέφθασε ελικόπτερο τύπου ERICSSON, το οποίο επιχείρησε ρίψεις νερού σε καίρια σημεία, κόβοντας την ορμή της φωτιάς, η οποία έκαιγε ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.
Στο επόμενο σύντομο διάστημα κατέφθασαν πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαλατά και Ναυπλίου και ακόμα τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα που ολοκλήρωσαν το έργο τους, λίγο πριν την δύση του ήλιου.
Στην περιοχή έχουν παραμείνει δυνάμεις του Δήμου, της Πυροσβεστικής και εθελοντές κάτοικοι για την αποτροπή αναζωπυρώσεων.

Από τον Δήμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: