Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Προτάσεις για προώθηση έργων στα νησιά περιφερειακής Ενότητας Νήσων


Οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί στο ΕΣΠΑ για την προώθηση και χρηματοδότηση των έργων στα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, εξετάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Δημήτρη Κατσικάρη, στην οποία συμμετείχαν οι δήμαρχοι Τροιζηνίας, Πόρου και Ύδρας, κλιμάκιο της Μονάδας Οργάνωσης και Διαχείρισης, αλλά και στελέχη τεχνικών υπηρεσιών των δήμων.
Οικονομία Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Νήσων στον Πειραιά όπου εξετάστηκαν αναλυτικά όλες οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί από τους Δήμους αλλά και από την Αντιπεριφέρεια νήσων και έγινε αναλυτική προσέγγιση σε καθεμία από αυτές.
«Τόσο με τα έργα που προωθεί η Περιφέρεια όσο και με αυτά που προτείνουν οι Δήμοι κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για τη θωράκιση των νησιών, προκειμένου να έχουμε και τη μεγαλύτερη δυνατή απορροφητικότητα από το ΕΣΠΑ», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Δ. Κατσικάρης.
 Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων κατέθεσε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής πρόταση για τη χρηματοδότηση του μεγάλου έργου κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης και των εγκαταστάσεων καθαρισμού λυμάτων Σπετσών, η οποία έγινε δεκτή.
Το συγκεκριμένο έργο, που εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» (ΕΠΕΡΡΑΑ), συνολικού προϋπολογισμού 19.021.142,45 ευρώ, αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα.
Σκοπός του είναι η συγκέντρωση και επεξεργασία των λυμάτων των Σπετσών, ενός νησιού που αποτελεί διάσημο τουριστικό προορισμό με ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά λόγω των άριστων περιβαλλοντικών δεδομένων, της μικρής απόστασης από τον Πειραιά και, κυρίως, λόγω των αμέτρητων τοποθεσιών φυσικής ομορφιάς που περιβάλλουν το μοναδικό -και ομώνυμο- οικισμό του νησιού.

 ΠΗΓΗ: newscode.gr

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΔΡΑΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΗΣΩΝ


Ύδρα 22 Σεπτεμβρίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΔΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ  ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΗΣΩΝ»


Στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημήτρη Κατσικάρη.
 
Στην σύσκεψη παραυρέθηκαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Παρέστησαν οι Δήμαρχοι, Πόρου Δημήτρης Στρατηγός,  Τροιζήνας Γιάννης  Σαμπάνης και εκπρόσωπος του Δήμου Αίγινας.

 Την Ύδρα εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος  Άγγελος Κοτρώνης, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Παστός και ο κ. Δαμιανός Μπάμπος.

Από πλευράς της Αντιπεριφέρειας παρέστησαν ο Διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Νήσων κ. Αθανάσιος Μοσχολέας,Προϊστάμενοι των Τεχνικών Υπηρεσιών και κλιμάκιο της Μονάδας Οργάνωσης και Διαχείρισης.

Στην σύσκεψη η οποία διεξήχθη σε κλίμα καλής συνεργασίας,  τέθηκαν από τον Δήμαρχο Ύδρας, τα πολλά προβλήματα που απασχολούν το νησί μας και έργα τα οποία πρέπει να τρέξουν με γοργούς ρυθμούς, ώστε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.

«Τόσο με τα έργα που προωθεί η Περιφέρεια όσο και με αυτά που προτείνουν οι Δήμοι κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για τη θωράκιση των νησιών, προκειμένου να έχουμε και τη μεγαλύτερη δυνατή απορροφητικότητα από το ΕΣΠΑ», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Δ. Κατσικάρης.

«Είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ύδρα», επεσήμανε ο Δήμαρχος, ο οποίος  τόνισε με έμφαση «αισθανόμαστε ως φτωχοί συγγενείς, αφού η Ύδρα έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της, για χρόνια ολόκληρα και από πλευράς έργων δεν έχει πραγματοποιηθεί τίποτα

Ζήτησε με παρρησία την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ, τα οποία θα αλλάξουν την λειτουργία του νησιού και την ζωή των κατοίκων του.
  
Ο Δήμαρχος προσκάλεσε τον κ. Μοσχολέα και τους Προϊσταμένους των Τεχνικών Υπηρεσιών στην Ύδρα, το συντομότερο δυνατό, για την ταχύτερη  προώθηση και ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Αττικής και την Αντιπεριφέρεια Νήσων.

Η αντιπροσωπεία της Ύδρας δήλωσε αρκετά ικανοποιημένη από την σύσκεψη, διότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες,  διαφαίνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την  προώθηση της υλοποίησης των προγραμματισμένων έργων.   

                                      
Από τον Δήμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: