Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Αποδοκιμασίες κατά Τρισέ: «Εσύ μπορείς να ζήσεις με 470 ευρώ;»

πηγη: Red NotBook
Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν την ομιλία Τρισέ, αποσιώπησαν όμως τη διαμαρτυρία
 

Το βίντεο εδώ

Έντονα αποδοκιμάστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ κατά τη διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του στο πανεπιστήμιο Χούμπολτ του Βερολίνου.

Οι αποδοκιμασίες εκ μέρους του ακροατηρίου τον ανάγκασαν να σταματήσει την ομιλία του, ενώ σηκώθηκαν πανό που έγραφαν: «Η τρόικα να φύγει από την Ελλάδα», «Όχι στην τυραννία του χρέους», «Όχι άλλα χρήματα για τις τράπεζες». Μία ομάδα διαδηλωτών φώναζε «Όχι άλλα ψέματα», ενώ ένας εξ αυτών απευθύνθηκε στον Τρισέ, λέγοντάς του: «θυσιάζουμε τη σύνταξή μας, θυσιάζουμε την εκπαίδευση και το μέλλον, θυσιάζουμε μέχρι και τις ζωές μας». Μία νεαρή διαδηλώτρια χωρίς μικρόφωνο του φώναξε: «Εσύ μπορείς να ζήσεις με 470 ευρώ; Μας καταστρέφετε! Δε θα ακούσω άλλο τις φλυαρίες σου, θα φύγω!». Ο μέχρι εκείνη την ώρα σιωπηλός Τρισέ της απάντησε: «Για να ξεπεράσουμε αυτές τις συνθήκες, προσπαθούμε να σταθεροποιήσουμε το ευρώ και το χρηματοπιστωτικό σύστημα», για να πάρει την απάντηση: «Είσαι ψεύτης!»

Το γεγονός ότι τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, ενώ δημοσίευσαν την ομιλία Τρισέ, δεν αναφέρονται καθόλου στα παραπάνω γεγονότα, δυστυχώς δεν προκαλεί έκπληξη.




Η ανακοίνωση της Real Democracy Now! Berlin/GR για την παρέμβαση κατά τη διάρκεια ομιλίας του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλωντ Τρισέ στο Πανεπιστήμιο Χούμπολτ
Δείτε περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: