Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Παρέμβαση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αργοσαρωνικού με συμβατικά πλοία

 πηγη: ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ                                                                       
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, απέστειλε στον υπουργό Περιφερειακής  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και  Ναυτιλίας κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, την ακόλουθη επιστολή:
«Κύριε υπουργέ,
Τον τελευταίο καιρό, βρίσκεται σε εξέλιξη μια συντονισμένη προσπάθεια ακτοπλοϊκών εταιριών που δραστηριοποιούνται στο Σαρωνικό και το νησιωτικό σύμπλεγμα της Αττικής, να «αποδράσουν» από τις υποχρεώσεις τους έναντι των πολιτών, επιλέγοντας εκείνες, σύμφωνα με τα στενά τους συμφέροντα, πότε θα εξυπηρετούν τα νησιά μας και πότε όχι.
Μετά τις Σπέτσες και την Ύδρα που δεν έχουν συμβατικά πλοία, τώρα θέλουν να συμβεί το ίδιο και για τον Πόρο και τα Μέθανα, ζητώντας, καταρχήν, την περικοπή των δρομολογίων που θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τους πολίτες που μετακινούνται, ιδιαίτερα σε αυτή την σκληρή οικονομική συγκυρία.
Όπως έχετε και εσείς τονίσει -πολύ σωστά- στο παρελθόν, οι θαλάσσιες μεταφορές αποτελούν δημόσιο αγαθό και, σε κάθε περίπτωση, η σύνδεση των νησιών μας πρέπει να γίνεται με ασφαλή τρόπο και σε προσιτές τιμές και όχι μονοπωλιακά, από ταχύπλοα, σε τιμές υπερδιπλάσιες των συμβατικών πλοίων.
Είναι απολύτως ξεκάθαρο, ότι μια τέτοια απαίτηση των πλοιοκτητών, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις τοπικές κοινωνίες, υποβαθμίζει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων και φρενάρει την ανάπτυξη των νησιών μας, για την οποία, υποτίθεται ότι κόπτονται κάποιοι.
Σε κάθε περίπτωση, ο Πόρος, τα Μέθανα και τα άλλα νησιά δεν μπορεί να αφεθούν στην τύχη τους, επειδή κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη τους και δεν κατανοούν ότι πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν οικογένειες και άνθρωποι που επιμένουν να φυλάττουν Θερμοπύλες, τόσο κοντά στην ακτή, αλλά, ταυτόχρονα, και τόσο μακριά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες σας για τα ανθρώπινα ζητήματα και την αδήριτη ανάγκη ανάπτυξης των νησιών μας, πιστεύω ότι πρέπει να πείτε το μεγάλο ΟΧΙ σε εκείνους που με τη συμπεριφορά τους και τις ενέργειές τους θέλουν -και με κρατική βούλα- να γίνουν τα νησιά της Αττικής «άγονη γραμμή». 
              

Δεν υπάρχουν σχόλια: