Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ύδρα 7 Οκτωβρίου 2011

"Το πρόγραμμα και οι επαφές του Δημάρχου στην Αθήνα"

     Ο Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Λ. Κοτρώνης κατά την πολυήμερη παραμονή του στην Αθήνα είχε πολλές  και σημαντικές επαφές με κρατικούς παράγοντες και ανώτερα  Στελέχη οργανισμών, για την προώθηση έργων και ελλείψεων στο νησί μας.

     Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011. Ο Δήμαρχος συμμετείχε, με την ιδιότητά του ως τακτικού Μέλους, στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Αττικής. Στην σύσκεψη ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει και να επισημάνει στον Πρόεδρο  και στα Μέλη του Συμβουλίου, τα  πολλά προβλήματα, που απορρέουν από τις απίστευτες καθυστερήσεις, σχετικά με τις αποφάσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας οι οποίες είναι απαραίτητες για την έκδοση οικοδομικών αδειών.
     Ο Δήμαρχος μεταξύ άλλων τόνισε, ότι "...αυτές οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις δεν μπορούν να συνεχιστούν, αφού η οικοδομική δραστηριότητα στο νησί μας έχει φτάσει πλέον σε πλήρες τέλμα και σε συσχετισμό με την γενικότερη οικονομική κρίση της χώρας, έχει επιφέρει μεγάλο οικονομικό πλήγμα στο νησί μας."
     Μετά από πρόταση του Δημάρχου, η οποία έγινε αποδεκτή, το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Αττικής, θα συνεδριάσει στην Ύδρα, εντός του Οκτωβρίου, ώστε να επιλυθούν όλα τα εκκρεμή θέματα, τα οποία αφορούν το νησί μας.
     Το απόγευμα της  ίδιας ημέρας ο Δήμαρχος συμμετείχε στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

     Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011. Ο Δήμαρχος επισκέφτηκε στις 11.00, τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημήτρη Κατσικάρη και είχε μαζί του δίωρη σύσκεψη,
Στην σύσκεψη έγινε διεξοδική συζήτηση για τα έργα που πρέπει απαραίτητα να πραγματοποιηθούν στην Ύδρα  και ποια από αυτά θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.   Επίσης, ορίστηκαν χρονοδιαγράμματα και τέθηκαν οι τρόποι για την προώθηση των έργων.
     Μετά την σύσκεψη ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη ήταν άκρως εποικοδομητική, αφού έργα ουσίας έχουν ήδη πάρει τον δρόμο τους και σύντομα θα έχουμε απτά αποτελέσματα, παρά τις γνωστές σε όλους μας δύσκολες οικονομικές καταστάσεις της Χώρας μας.»
     Στην συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφτηκε το Ελεγκτικό Συνέδριο για την επίλυση των οικονομικών θεμάτων του Δήμου μας και την σωστή και πλήρη διαφάνειά τους.

     Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011.  Ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Μαρκαντώνης, σε επίσκεψή τους στα κεντρικά γραφεία του ΟΤΕ, συζήτησαν με ανώτερα στελέχη του Οργανισμού για   το φλέγον θέμα της κατάργησης του ΟΤΕ Ύδρας και τους εξέθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ήδη δημιουργηθεί. Πάρθηκαν αποφάσεις για τις ενέργειες που θα γίνουν, με σκοπό την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος.
     Στις 13.00 ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είχαν ευρεία σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημήτρη Κατσικάρη και του Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας
Ο Περιφερειάρχης κ. Σγουρός, λάτρης της Ύδρας και δικός μας φίλος πλέον,  ; υποσχέθηκε αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια, για την πραγματοποίηση έργων ουσίας στο νησί μας και επισφράγισε το πρόγραμμα έργων, τα οποία συζητήθηκαν την προηγούμενη στην Αντιπεριφέρεια.
     Στις 18.30 ο Δήμαρχος προήδρευσε σε σύσκεψη της “Επιτροπής Προστασίας της Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς και Προστασίας του Περιβάλλοντος της Ύδρας”, για την επίλυση θεμάτων και την προώθηση τους συμβουλευτικά, προς το Υπουργείο Πολιτισμού.  
     Στην συνέχεια ο Δήμαρχος παρέστη στα εγκαίνια της ΄Εκθεσης,  Το Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» (1911-2011) Ιστορία και Τέχνη, στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος.

      Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011. Ο Δήμαρχος είχε ευρεία σύσκεψη στις 14.00, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ κ. Νικόλαο Μπάρδη.
Στην πολύ εποικοδομητική σύσκεψη,  συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες και πάρθηκαν αποφάσεις για την υλοποίηση του τόσο ζωτικού θέματος, της ύδρευσης του νησιού μας από την ΕΥΔΑΠ. Ελπίζουμε σύντομα να καταλήξουμε, αφού ο στόχος μας είναι το καλό του νησιού μας και των Υδραίων


Από τον Δήμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: