Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Δένουν για τρεις μέρες τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας

πηγη: IN.GR
Σε 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Οκτωβρίου έως την ίδια ώρα της Τετάρτης 19 Οκτωβρίου στα πλοία όλων των κατηγοριών αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.




Παράλληλα, το σωματείο των μηχανικών (ΠΕΜΕΝ) έχει αποφασίσει να μην αφήσει τα πλοία να αναχωρήσουν ούτε την ερχόμενη Τετάρτη, συνεχίζοντας για ένα 24ωρο ακόμα τις κινητοποιήσεις.

«Το διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας περιλαμβάνει τα αιτήματα που διατυπώθηκαν στην από 29-9-2011 Εξώδικη Δήλωση της ΠΝΟ προς τους αρμόδιους και συναρμόδιους υπουργούς, καθώς και στις εργοδοτικές οργανώσεις και στο ΝΑΤ», αναφέρεται στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΝΟ, που συνυπογράφεται από τα 14 σωματεία των ναυτεργατών.

Οι ναυτεργάτες, ακολουθώντας τις αποφάσεις των άλλων ομοσπονδιών και σωματείων της χώρας, ζητούν την άμεση απαλλαγή της χώρας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης και το ΔΝΤ, τη διατήρηση του ΝΑΤ και τη συνέχιση της χρηματοδότησης του από τον τακτικό προϋπολογισμό των παροχών όλων των Ταμείων, όπως ίσχυε μέχρι το 2010 καθώς και την διατήρηση των εφάπαξ παροχών.

Διεκδικούν επίσης τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας ελλήνων ναυτεργατών, την καταπολέμηση της ανεργίας και την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης με την κάλυψη των ελλείψεων του ΚΕΣΕΝ και βελτίωση λειτουργίας των ΑΕΝ.

Σε ότι αφορά τις συμβάσεις εργασίας και την προωθούμενη κατάργησή τους, ζητούν αντίθετα «έξοδο από τη στασιμότητα στον χώρο των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όπου οι αποδοχές των ναυτικών έχουν καθηλωθεί στα επίπεδα του προηγούμενου έτους 2010, δημιουργώντας αδιέξοδο και απόγνωση στους ναυτεργάτες».

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ενωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ.

Οι λιμενεργάτες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτωβρίου.

Την Τετάρτη12 Οκτωβρίου θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη του πρωινού ωραρίου μέχρι τις 11 το πρωί, οπότε προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στα γραφεία Διοίκησης σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Επίσης προσανατολίζονται σε δύο ακόμη 24ωρες απεργίες, εν όψει της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου περί μισθολογίου-βαθμολογίου-εφεδρείας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: