Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Γενική απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την 1η Δεκεμβρίου

πηγη: TVXS
 Την κήρυξη 24ωρης απεργίας την 1η Δεκεμβρίου, ημέρα που έχει ήδη κηρύξει απεργία η ΓΣΕΕ, εξήγγειλε και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, «στη "μνημονιακή" πολιτική της νέας Κυβέρνησης και στο νέο "μνημονιακό" Προϋπολογισμό, ο οποίος έρχεται να επισφραγίσει τα αντεργατικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Πολυνόμου, επιτείνοντας ταυτόχρονα τη φορο-λεηλασία σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων».
Για το λόγο αυτό η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε -πέραν της γενικής απεργίας- να προχωρήσει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15). Προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στη παραπάνω Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας αποφάσισε, επίσης, την κήρυξη δίωρης Στάσης Εργασίας την ημέρα αυτή από 13:00 έως τη λήξη του ωραρίου, στην Αθήνα.
Την ίδια μέρα, τέλος, εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ θα επιδώσουν στις 2 το μεσημέρι στην Πορτογαλική Πρεσβεία ψήφισμα συμπαράστασης στους Πορτογάλους συναδέλφους-εργαζόμενους στο πορτογαλικό Δημόσιο, οι οποίοι εκείνη την ημέρα θα βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση.

Νωρίτερα σήμερα, η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε πως προχωρά σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, διαμαρτυρόμενη για τον Προϋπολογισμό του 2012. «Η απεργία είναι κατά του προϋπολογισμού λιτότητας και της περικοπής των κοινωνικών δαπανών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Συνομοσπονδίας Στάθης Ανέστης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: