Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση Παπαδήμου οδεύει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

ΓΕΝΟΠ: "Μολών λαβέ, κύριε Παπαδήμο"
πηγη: TVXS

Σε μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση Παπαδήμου οδεύει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που ανακοίνωσε την έναρξη 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων κατά της απόφασης για πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Την ίδια στιγμή προχώρησε σε κατάληψη του κέντρου έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ "για να μη φύγει καμία εντολή διακοπής σε κανένα σπίτι φτωχού, ανέργου, μικροσυνταξιούχου". Και αυτό παρά την απόφαση της ΔΕΗ να αναστήλλει "για μερικές ημέρες" τις διαδικασίες διακοπής της ηλεκτροδότησης στους καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων.
Την πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών αποφάσισε χθες σε έκτακτη συνεδρίαση το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ, κατά της απόφασης για πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και για δημιουργία "μικρής ΔΕΗ".


Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν σχέση με επενδύσεις, δεν δημιουργούν προστιθέμενη αξία και δεν θα προσφέρουν τίποτα στους ανέργους, τους καταναλωτές και την κοινωνία.
Σημειώνεται ότι η πρόσβαση ιδιωτών στη λιγνιτική παραγωγή ρεύματος επιβάλλεται από την ΕΕ στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ περιλαμβάνεται ως όρος και στο μνημόνιο.
Η ΓΕΝΟΠ περλαμβάνει στην ανακοίνωση και συνθήματα για τις μονάδες ("Μολών λαβέ, κύριε Παπαδήμο έλα να τις πάρεις, σε περιμένουμε") και καταλήγει: "Η κυβέρνηση των συμφερόντων, που επιβλήθηκε παρά τη θέληση του λαού, να γνωρίζει από τώρα ότι για να καταφέρει να ξεπουλήσει την περιουσία του ελληνικού λαού θα χρειαστεί να ξεπεράσει (πέρα από τα ανυπέρβλητα νομικά) πολλά εμπόδια."
Απόψε, συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ πραγματοποίησαν κατάληψη στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ στην οδό Μεσογείων, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλος. Η Η ΓΕΝΟΠ τονίζει εξάλλου ότι συγκροτούνται ομάδες περιφρούρησης σε όλη τη χώρα για να εμποδίσουν τις αποκοπές λόγω μη πληρωμής του τέλους ακινήτων.
Σημειώνεται πάντως ότι η ΔΕΗ ανέστειλε για λίγες ημέρες τις εντολές για διακοπές ηλεκτροδότησης, ύστερα από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, έως ότου ψηφιστούν οι ρυθμίσεις για την προστασία κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων. Οι εντολές διακοπής θα εκδίδονται μεν αλλά στο διάστημα αυτό δεν θα υλοποιούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: