Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

TAKE A WALK MISTER!

Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
πηγη: ΑΥΓΗ

Τρέχουν οι εξελίξεις από λεπτό σε λεπτό, κρίνονται με τρόπο αμετάκλητο κόμματα, πολιτικοί και πολιτικές και ο καθένας καταλαβαίνει ότι τίποτε δεν θα είναι ίδιο μετά τη σημερινή πολιτική κρίση. Η οποία πάντως ένα πράγμα απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας: Ότι ο Παπανδρέου δεν είναι μόνο υποταγμένος σε όσους εποφθαλμιούν τη χώρα και την κυριαρχία της. Δεν είναι μόνο πρόθυμος να συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις υποβάλλοντας τον ελληνικό λαό σε απίστευτες θυσίες. Είναι ταυτόχρονα εντελώς ανερμάτιστος, ψεύτης, ανήθικος και βλάκας.
Προσέξτε. Αποδείχτηκε ανερμάτιστος, γιατί όρμησε χωρίς κανένα έρμα στον τυχοδιωκτισμό του δημοψηφίσματος που πληρώνει τώρα η χώρα. Αποδείχτηκε ψεύτης, διότι όσα είπε στους υπουργούς του περί ενημέρωσης Μέρκελ και Σαρκοζί ήταν φούμαρα. Αποδείχτηκε ανήθικος, διότι ο ίδιος ακύρωσε όλη την περί πατρίδας και θυσιών ηθική του αφήγηση, θέτοντας τα πάντα –την ευρωπαϊκή προοπτική, την εθνική κυριαρχία, τη δανειακή συμφωνία, την Ελλάδα γενικώς για την οποία κόπτεται- στην υπηρεσία της ιδιοτέλειάς του. Και αποδείχτηκε βλάκας για εκατό λόγους που δεν χρειάζεται καν να αναφερθούν.
Μιλώντας συνεπώς για τον πρωθυπουργό, μετά και τα αποκαλυπτήριά του τα τελευταία εικοσιτετράωρα, βαριές λέξεις όπως ανερμάτιστος, ψεύτης, ανήθικος και βλάκας δεν είναι βρισιές. Είναι και αποδείχτηκε ότι είναι πολιτικά του χαρακτηριστικά. Ο συνδυασμός των οποίων με την επίσης αποδεδειγμένη τάση του να στέκεται προσοχή μπροστά στους ισχυρούς, να λέει ναι σε όλες τις γλώσσες των επικυρίαρχων, να προσέρχεται στις δήθεν διαπραγματεύσεις με τη διάθεση να κερδίσει την προσωπική αποδοχή, παρά να εκπροσωπήσει μια χώρα που αιμορραγεί, τον κάνει ντροπή και επικίνδυνο για όλους μας.
Δεν ντραπήκατε για λογαριασμό του και για λογαριασμό μας χτες; Ξεκίνησε τον τυχοδιωκτισμό του δημοψηφίσματος, έβαλε τη χώρα στη λαιμητόμο, έκανε το λιοντάρι ότι θα επιμείνει μέχρι τέλους, και βγήκε μετά το φτύσιμο στις Κάννες για να πει ότι ψιχαλίζει. Να ανακοινώσει τα χαράματα την ημερομηνία και το ερώτημα του δημοψηφίσματος που του υπαγόρευσαν ο Σαρκοζί και η Μέρκελ και να το καταπιεί το ίδιο βράδυ στην Ελλάδα. Τι άλλο χρειάζεται για να καταλάβουμε όλοι την ποιότητα του ανδρός; Και να συνοψιστεί η απαίτηση των στιγμών σε μια μόνο λέξη; Φύγε! Take a walk mister, για να το πούμε στη γλώσσα που προτιμάει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: