Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Πρόγραμμα ενίσχυσης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις



Ένα νέο χρηματοδοτικό μέσο ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θέτει σε ισχύ η Ευρώπη. Πρόκειται για το πρόγραμμα, με την ονομασία COSME, προϋπολογισμού, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, που αφορά την περίοδο 2014-2020.
Στόχος του είναι η ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αποτελεί συνέχεια του τρέχοντος προγράμματος για την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία (CIP).
Πρόγραμμα ενίσχυσης για μικρομεσαίες επιχειρήσειςπηγη:.kentrinews
 Με τον τρόπο αυτό, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα μπορούν να επωφεληθούν από την ευκολότερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις τους, ενώ οι πολίτες, που επιθυμούν να καταστούν αυτοαπασχολούμενοι και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη δημιουργία ή την ανάπτυξη της επιχείρησής τους, θα έχουν τη δυνατότητα να βρουν μία διέξοδο χρηματοδότησης.
Όπως επισημαίνεται, η απελευθέρωση του δυναμικού ανάπτυξης των επιχειρήσεων, με επίκεντρο την ενίσχυση της πραγματικής βιομηχανίας, θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τελικά, την ενίσχυση του αναπτυξιακού δυναμικού της οικονομίας της Ε.Ε.
Ελλάδα
Στη χώρα μας, ξεκίνησε η υποβολή προτάσεων για τη χορήγηση ευνοϊκών μικροδανείων έως 25.000 ευρώ σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, σε όλη την ελληνική επικράτεια από το Jeremie (www.ypoian.gr). Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεως έχει οριστεί η 31/08/2012.
Οι δράσεις, για τις οποίες χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις το συγκεκριμένο προϊόν του χρηματοδοτικού εργαλείου Jeremie, είναι:
- Επενδυτικά δάνεια για την απόκτηση υλικών και άυλων στοιχειών ενεργητικού.
- Πρώτες ύλες, εμπορεύματα, υπηρεσίες, κ.λ.π., με σκοπό την ανάπτυξη και την επέκταση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων, εξαιρουμένων των μισθών, των ενοικίων και των λοιπών λειτουργικών εξόδων, που αφορούν την τρέχουσα λειτουργία μίας επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: