Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Οι άνθρωποι που δεν γύρισαν από το κρύο...


πηγή: ΕΠΟΧΗ

Φταίει άραγε το κρύο για τους τρεις άστεγους νεκρούς στην Κρήτη και την Αθήνα; Φταίει το κλίμα, ο χειμώνας, τα χιονισμένα βουνά; Αστεία πράματα ή για να το πούμε καλύτερα θλιβερά πράματα. Οι άνθρωποι αυτοί έχασαν τη ζωή τους γιατί δεν είχαν σπίτι, δεν είχαν φαγητό. Πέθαναν μόνοι τους, ξεχασμένοι, ο ένας στα Χανιά, ο άλλος στη Σητεία και ο τρίτος στην Αθήνα...
Τρεις νεκροί άνθρωποι και κανένας δεν απολογείται. Σε αυτό το έγκλημα δεν υπάρχει θύτης. Κανένας δεν τους σημάδεψε με το όπλο του. Δεν θα υπάρξει δικαστήριο, εισαγγελέας, ένορκοι. Ο δολοφόνος δεν έχει όνομα. Δεν φταίει, λοιπόν, κανείς. Φταίει μόνο ο κακός μας ο καιρός!
Αλλά δεν είναι έτσι. Δεν φταίει ούτε ο καιρός, που μια χαρά είναι. Ούτε τα σπίτια φταίνε, ούτε το φαγητό που η γη μας το προσφέρει άφθονο. Άλλοι φταίνε. Αυτοί που βάζουν το κέρδος πάνω από τις ανάγκες των ανθρώπων. Αυτοί που κλέβουν το μόχθο μας, που ιδιωτικοποιούν τα πάντα, που καταστρέφουν ό,τι είχε μείνει από το, έτσι κι αλλιώς, πενιχρό κοινωνικό κράτος. Και αυτοί έχουν όνομα και επίθετο.
ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: