Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Φως, περισσότερο φως...


Του Γιάννη ΠΑΝΟΥΣΗ
πηγή: ΑΥΓΗ
Έχει κανείς την αίσθηση ότι η χώρα διέρχεται τη δική της φεουδαρχική φάση. Ανεύθυνοι άρχοντες, αυθαίρετες αποφάσεις, "δημόσιες εκτελέσεις" προς παραδειγματισμόν, ποινικοποίηση της φτώχειας, στιγματισμός των αντιμνημονιακών (ως ανθελλήνων).
Ο αντικοινοβουλευτικός και αντιλαϊκός χαρακτήρας της Νέας Εξουσίας, ο βίαιος πολιτικός έλεγχος των αντιφρονούντων, ο κοινωνιοβιολογισμός (όποιος επιβιώσει...) δημιουργούν μια μορφή ελεγχόμενης δημοκρατίας όπου το κράτος, το Δίκαιο, τα Δικαιώματα "συσκοτίζονται".
Αυτή είναι η μεγαλύτερη ζημιά που προκαλούν οι άφρονες, τάχατε, δημοκράτες και δήθεν τεχνοκράτες: καταστρέφουν όλα τα δίκτυα προστασίας (συνταγματικής, πολιτικής, κοινωνικής, διαπροσωπικής).

Πρέπει να βγούμε από το φεουδαρχικό σκοτάδι. Φως, περισσότερο φως.

ΥΓ.: Πρέπει να οργανωθούμε και να οργανώσουμε ομάδες αλληλεγγύης. Ακόμη κι αν ένα μέρος της ελευθερίας μας είναι δοτό, τη χρήση των δικαιωμάτων μας την κρατάμε στα χέρια μας. Το κοινωνικό καθήκον του χρέους προς τους άλλους προσδιορίζει τα όρια και το περιεχόμενο των κοινωνικών μας δεσμών, το επίπεδο του πολιτισμού μας και το εύρος της αριστερής μας προοπτικής.

Χωρίς ένωση συνειδήσεων και χωρίς την αίσθηση ότι είμαστε πολίτες όλης της Γης, ότι συγκροτούμε την "κοινότητα των ανθρώπων", δεν έχουμε μέλλον.

Πρέπει ν' αντισταθούμε στον πειρασμό της ατομικής (και μόνον) επιβίωσης.

Σύνθημά μας: η χαρά τού να δίνεις, η κοινωνική αλληλεγγύης ως υπέρτατη έκφραση ανθρωπιάς και αδελφοσύνης.

Χωρίς ανταλλαγές και χωρίς συναλλαγές.

Καλή Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: