Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Πίσω απο τους αριθμούς, υπάρχουν ανθρώπινες ζωές!


πηγή: ecoleft.wordpress.com
(σχετικά με την ανακοινωση των στατιστικών στοιχείων της Eurostat για την ανεργία)

του Κώστα Ζαχαριάδη

Δυστυχώς τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat που ήρθαν σήμερα στη δημοσιότητα καταγράφουν με τον πιο ρητό και κατηγορηματικό τρόπο την πλήρη αποτυχία της πολιτική που εδώ και δύο χρόνια ακολουθείται! Η ανεργία {Δεκέμβριος 2012} (η επίσημα καταγεγραμμένη) εκτοξεύτηκε στο 21% η πραγματική συνήθως αποτιμάται 5% περισσότερο συμφωνά με στοιχειά του ΙΝΕ ΓΣΕΕ. Σε αυτό τον αριθμό δεν υπολογίζονται όσοι εργάζονται έστω και μία ώρα το μήνα. Η ανεργία και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης έχουν κάνει τη σταθερή και μόνιμη απασχόληση να αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα. Στοιχεία για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί… προφανώς δεν αναμένεται κάποια βελτίωση…

Υψηλότατα ποσοστά εμφανίζει και η Ισπανία (23,6%) και η Πορτογαλία (15%) αποδεικνύοντας ότι οι πολιτικές σωτηρίας των «Μερκοζί» όχι μόνο δεν έφεραν φώς στο τούνελ αλλά ωθούν στην εξαθλίωση και την ανέχεια τεράστια κομμάτια του ενεργού πληθυσμού.

Τα στοιχειά για την ανεργία των νέων είναι δραματικά… Η Eurostat αναφέρει ότι το 50,4% των νέων στην Ελλάδα είναι άνεργοι. Η  ανεργία είναι γένους θηλυκού. Οι γυναίκες πλήττονται σφοδρότερα από την ανεργία καθώς το 25% είναι άνεργες σε σύγκριση με το 18% των ανδρών (μην ξεχνάτε το κρυμμένο 5%).

Και μην ξεχνάτε, το Φεβρουάριο πάρθηκαν νέα μέτρα προς την κατεύθυνση της σωτηρίας και τον Ιούνιο αναμένεται να σωθούμε ξανά αν η κοινοπραξία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ μαζέψει 151 βουλευτές.

Η μέση ανεργία στην ΕΕ των 27 τον Φεβρουάριο του 2012 ήταν 10,2% ενώ στις ΗΠΑ ήταν 8,3% και στην Ιαπωνία στο 4,7%.

 Το Μάιο στην Ελλάδα έχουμε εκλογές και δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες!

Δείτε εδώ τα στατιστικά στοιχεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: