Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΟΟΣΑ: ΣΕ ΥΦΕΣΙΑΚΗ ΑΒΥΣΣΟ 5,3% ΦΕΤΟΣ Η ΕΛΛ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!


πηγή: ISKRA
ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ! ΥΦΕΣΗ 1,3% ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2013!

Η ελληνική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί περισσότερο από 5% φέτος, ανέφερε ο ΟΟΣΑ, ο οποίος αναμένει συρρίκνωση και για το επόμενο έτος.

Συγκεκριμένα, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν θα συρρικνωθεί 5,3% φέτος και 1,3% το 2013, αφού έχει ήδη συρρικνωθεί 6,9% το 2011, αναφέρει σε έκθεσή του ο ΟΟΣΑ. Υπενθυμίζεται ότι οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 11 Μαΐου, έκαναν λόγο για συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας κατά 4,7% φέτος και για μηδενική ανάπτυξη το 2013.


Πέρα από τις προβλέψεις για την ελληνική οικονομία, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης αναφέρει απροκάλυπτα ότι η πορεία συντριβής θα εξακολουθήσει για άλλα δύο χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ελληνική πλευρά θα υλοποιησει όλα τα μέτρα κοινωνικής εκθεμελιώσης που έχουν συμφωνηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Παράλληλα, επαναφέρει τα σενάρια τρομοκρατίας του λαού ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου για τις ολέθριες συνέπειες που θα έχει η αποχώρηση της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ.
«Εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, θα υπάρξουν τρομακτικές συνέπειες οι οποίες έχουν υποτιμηθεί από τους περισσότερους παρατηρητές», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ, Pier Carlo Padoan. Πρόσθεσε ακόμη ότι «δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την πιθανότητα μιας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά είναι υψηλότερη τώρα σε σχέση με πριν από έξι μήνες».

Ακόμη, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι το έλλειμμα θα μειωθεί στο 7,4% του ΑΕΠ φέτος και στο 4,9% το 2013 από το 9,2% το 2011. Στόχος είναι για φέτος το 7,3% και για 4,6% το 2013, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: