Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Μικρό Φεστιβάλ Χορού Ύδρας από 27Αυγούστου μέχρι 2 Σεπτεμβρίου 2012.


Η Κινηματογραφική Λέσχη της Ύδρας σε συνεργασία με ανεξάρτητους καλλιτέχνες οργανώνουν το πρώτο Μικρό Φεστιβάλ Χορού Ύδρας, από 27Αυγούστου μέχρι 2 Σεπτεμβρίου, 2012. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στο οποίο οι χορευτές συμμετέχουν αφιλοκερδώς και οι παραστάσεις θα είναι ανοιχτές στο κοινό. Το φεστιβάλ στοχεύει στην μετάδοση της τέχνης του χορού, στην επαφή του κοινού με το χορευτή και το χορό, καθώς και στην ανταλλαγή και συνδημιουργία μεταξύ των καλλιτεχνών. 
Στο πλαίσιό του Φεστιβάλ η ομάδα Τeam Progressive με συντονίστρια τη Χρυσάνθη Μπαδέκα θα παρουσιάσει αποσπάσματα έργων video danceτα οποία προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του Athens Video Dance Project 2011, στην Αθήνα.
 Eπίσης θα προβληθεί η ταινία χορού "Rhythm is it"των Thomas Grube και Εnrique Sanchez Lansch στο θερινό σινεμά της Ύδρας.
Το μουσείο Ύδρας θα φιλοξενίσει την έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Σκουλά ΅Εκτός πλαισίου χορού¨, το σεμινάριο χοροθεραπείας (29-30/08/12) με τις Ευρώπη Σταυροπούλου  Χοροθεραπεύτρια και Ελένη Φορτώση Χορογράφο-Χοροδιδάσκαλο, καθώς και το σεμινάριο  τεχνικής Αλεξάντερ (28/08-01/09/12) με τον Νίκο Μαστροκωστόπουλο. 
Επίσης το Σάββατο 1/09/12 και Κυριακή 2/09/12 θα διεξαχθεί σεμινάριο Αφρικάνικου Χορού με τη Δάφνη Ασημακοπούλου. Κατα τη διάρκεια του φεστιβάλ, διοργανώνεται σεμινάριο χίπ χόπ για  παιδιά και εφήβους με την Ακριβή Κατσαντώνη, λεπτομέρειες για το σεμινάριο θα βρείτε στο blog.
Από την Πέμπτη 30/08/12 παραστάσεις χορού και site specific performances θα πραγματοποιηθούν σε δημόσιους χώρους της Ύδρας καθώς και στην ταράτσα του Μουσείου Ύδρας. To φεστιβάλ θα φιλοξενήσει 8 παραστάσεις/performance χορού.  Αναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων θα βρείτε στο site του φεστιβάλ 
Οι χορηγοί του φεστιβάλ είναι ιδιώτες που στηρίζουν προσωπικά την δράση αυτή, η αναπτυξιακή τουριστική εταιρία ΚΡΑΤΗΡΑΣ Α.Ε.,  το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας, και τα ξενοδοχεία ΥΔΡΟΥΣΑ και  ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις ταβέρνες ΤΟ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΝ και ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΛΙΜΑΝΙ για την ευγενική υποστήριξη τους. Το φεστιβάλ θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΎΔΡΑΣ.
Για περισσότερες πληροφορίες θα μας βρείτε στο 6938141131 και στο 6946955142, καθώς και στο εμάιλ hydrafestival@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: