Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Δεν θα κάνουν διακοπές 7 στους 10 Έλληνες


πηγή: tsantiri.gr

Χωρίς διακοπές θα παραμείνει το φετινό καλοκαίρι το 69% των Ελλήνων, που λόγω της κρίσης δεν έχουν τη δυνατότητα να φύγουν έστω και για λίγες ημέρες.

Ακόμη και όσοι «ξεκλέψουν» κάποιες μέρες, θα είναι για λίγο, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία θα επιλέξει κάποιο φιλικό ή συγγενικό εξοχικό, γλιτώνοντας έτσι τα έξοδα διαμονής.


Σε έρευνα του ΙΝΚΑ, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι 7 στους 10 Έλληνες δεν έχουν κανονίσει και δεν πρόκειται να κανονίσουν διακοπές για φέτος.
Το 69% εξ αυτών επικαλείται την οικονομική στενότητα, το 21% την οικονομική αστάθεια και μόλις το 10% αναφέρει ότι δεν θα πάει διακοπές για επαγγελματικούς λόγους.

Από αυτούς που θα φύγουν για διακοπές, ένα 31% θα «λείψει» μέχρι 4 ημέρες, επειδή τα οικονομικά τους δεν τους επιτρέπουν περισσότερο. Ένα 25% θα πάει διακοπές μίας εβδομάδας, ενώ μόλις το 15% έχει την πολυτέλεια διακοπών δύο εβδομάδων.

Πάντως, οι περισσότεροι θα επιλέξουν ως τόπο διακοπών το χωριό τους ή εξοχικά σπίτια φίλων και συγγενών, για να αποφύγουν τα έξοδα διαμονής. Το 55% θα μείνει σε φιλικό ιδιόκτητο σπίτι και το 25% σε συγγενικό σπίτι. Ένα 20% δηλώνει ότι θα κλείσει ξενοδοχείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: