Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΥΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ


Ύδρα, Αύγουστος 2012

ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΔΡΑΪΚΟ ΛΑΟ

Τούρκος επιχειρηματίας ένας από τους υποψήφιους διαχειριστές του ιστορικού λιμανιού της Ύδρας;;

Αυτό που δεν πέτυχε ο Μπραΐμης και ο Χουρσίτ πασάς, να σκλαβώσουν την μικρή Αγγλία όπως έλεγαν την Ύδρα μας οι Τουρκαλβανοί, προσπαθούν τώρα να το πετύχουν κάποιοι κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών, στο όνομα μιας αδιέξοδης ανάπτυξης, εντάσσοντας και το λιμάνι της Ύδρας στα σχέδια ενός αλλόκοτου εκσυγχρονισμού με πλήρη ιδιωτικοποίηση.

Το λιμάνι της Ύδρας, ΝΑΙ, χρειάζεται εκσυγχρονισμό και άδειασμα από πλοία μη λειτουργικά, που πιάνουν τρεις θέσεις τουριστικών σκαφών και εμποδίζουν, ιδιαίτερα με τους βοριάδες και τον πουνέντη, τις μανούβρες στο λιμάνι.
Ήδη το Λιμενικό Ταμείο, και με την ψήφο του Μανόλη Τσακίρη και του Τάκη Διαμαντή, αποφάσισε τον ριζικό καθαρισμό του βυθού από παλιές άγκυρες, αλυσίδες και εγκαταλελειμμένα ρεμέτζα. Επίσης, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν δέστρες στον κεντρικό λιμενοβραχίονα. Ψηφίσαμε ασφαλώς για την εγκατάστασή τους, διατυπώνοντας ωστόσο τις αντιρρήσεις μας για ένα σκέλος της μελέτης.
Σε λίγο, και με τη δική μας ψήφο και άλλες παρεμβάσεις μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων ως οφείλαμε, θα γίνει το πλωτό αγκυροβόλιο στο νησάκι του Καμινιού για την πρόσδεση ιδιωτικών σκαφών και την υγιή τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Όμως το λιμάνι της Ύδρας δεν πρέπει να αλλάξει ύφος και αισθητική, προς όφελος μάλιστα ιδιωτικών συμφερόντων. Το λιμάνι και ολόκληρο το νησί προστατεύονται από τον αρχαιολογικό νόμο.
Το ΚΑΣ και η 1η ΕΒΑ με την συμπαράσταση του Δήμου, του Υδραϊκού λαού και όλων των ΜΜΕ δεν θα επιτρέψουν την τυχούσα αλλοίωση ενός ιστορικού, πολιτιστικού, λειτουργικού στοιχείου, που είναι στολίδι του λαϊκού μας πολιτισμού.
Παραφράζοντας τα λόγια του ελευθερωτή του Αιγαίου, Παύλου Κουντουριώτη, …όλοι μαζί μεθ’ ορμής ενάντια στον «εχθρό», για το λιμάνι του Ανδρέα Μιαούλη, του Σαχτούρη, του Αντώνη Οικονόμου, των Μπουντούρηδων, των Σαχίνηδων, των Κριεζήδων, των Τσαμαδών και των 500 συντροφοναυτών τους που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα της Παλιγγενεσίας και σπάνια αναφέρονται στους πανηγυρικούς λόγους. Ευτυχώς που υπήρξε ο μέγας δάσκαλός μας Αντώνης Λιγνός και ο άξιος μαθητής του Γιάννης Α. Καραμήτσος για να μας τους θυμίζουν.

ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΠΟΥΛΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΜΑΣ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Για την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΥΔΡΑΣ
Ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου
Μανόλης Τσακίρης

1 σχόλιο:

Δημήτρης Τσιγκάρης είπε...

Κύριε Τσακίρη ανάποδα τα λέτε. Το ΚΑΣ και η ΕΒΑ μπορεί να συμπαρασταθούν στη δήμο και τον Υδραϊκό λαό και όχι ο δήμος και ο λαός σε αυτούς (λέτε δηλ ότι πάλι θα μας δείξουν τα αμπελοχώραφά μας).