Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Η παράνοια είναι εδώ...

του Θανάση Καρτερού

πηγή: ΑΥΓΗ
Το υπουργείο οικονομικών έδωσε σιωπηρά παράταση γιατί μισό εκατομμύριο υπόχρεοι δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση. Από όσους υπέβαλαν και πήραν τα θηριώδη εκκαθαριστικά, ένας στους έξι δεν προσήλθε να πληρώσει την πρώτη δόση του - πού διάολο να τα βρει; Έρχεται οσονούπω, μαζί με τον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ, και η πρώτη δόση από το νέο χαράτσι, το οποίο πρέπει να εξοφληθεί μέχρι τον Απρίλιο. Έρχεται, επίσης, με την άφιξη του φθινοπώρου η νέα σχεδόν διπλάσια τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης.


Όλα αυτά είναι στοιχεία μιας παράνοιας που δύσκολα τη συλλαμβάνει ο κοινός νους. Πρώτον, εκατομμύρια άνθρωποι συνθλίβονται κάτω από τον ζυγό απίστευτα σκληρών μέτρων. Δεύτερον, την ίδια στιγμή οι κυβερνητικοί εταίροι έχουν βγάλει τα κουμπιουτεράκια και κάνουν λογαριασμούς πώς θα κόψουν κι άλλα από τους κομματιασμένους - ψάχνουν λέει 11,5 δισ. ευρώ. Και τρίτον, όλοι, κι εμείς έξω από το Μαξίμου κι αυτοί μέσα στο Μαξίμου, ξέρουμε ότι αυτή η πολιτική όχι μόνο δεν οδηγεί σε ανάταξη, σε ανάκαμψη, σε ανάπτυξη, αλλά οδηγεί αντίθετα σε καταστροφή, σε καταστροφή, σε καταστροφή.

Δεν πρόκειται για τρέλα; Και είναι βέβαια φυσικό η παράνοια των έργων να συνοδεύεται από παράνοια των λόγων. Προσέξτε: Ελλείψει άλλου επιχειρήματος, η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι πρέπει να πάρει λάθος μέτρα, να κατρακυλήσουμε πιο βαθιά στον γκρεμό, να ματώσουμε κι άλλο, όχι για να αναστραφεί η πορεία καταστροφής. Αλλά για να αποδείξουμε στους καλβινιστές εταίρους ότι είμαστε αξιόπιστοι, ότι ως πιστοί Αβραάμ θυσιάζουμε τον Ισαάκ, άρα είμαστε άξιοι επιείκειας. Κι αφού το αποδείξουμε αυτό, τότε θα δικαιούμαστε να περιμένουμε από τον Ιεχωβά των Βρυξελλών να σταματήσει το μαχαίρι λίγο πριν το αθώο θύμα εκπνεύσει.

Αν πιστεύει κάποιος ότι χωράνε λογικές απαντήσεις στους βλαμμένους της κερδοσκοπίας και της σοβινιστικής ιδιοτέλειας, παρακαλείται να τις γνωστοποιήσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ήρθε η στιγμή να αναρωτηθούμε όλοι αν αυτή η Ευρώπη της αγριότητας, της αιματηρής παράνοιας και της βαθύτατης υποκρισίας -γιατί παριστάνουν την αγία οικογένεια και μιλούν χωρίς να ντρέπονται για αλληλεγγύη- θα επιζήσει της κρίσης. Κάτι παραπάνω: Αν αξίζει να επιζήσει. Κι αν έχουν ένα γραμμάριο λογικής και δίκιου όσοι βάζουν -και δεν είναι λίγοι- το ευρώ πάνω από τους ανθρώπους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: