Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Δελτίο Τύπου Δήμου Πόρου


πηγή: ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
Αιφνιδιαστικά, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Aναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων για μεταφορά του δικαιώματος παραχώρησης σε τρίτους στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) –  μέσω συμβάσεων παραχώρησης, κάθε δικαιώματος  χρήσης, διοίκησης διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων της χώρας μεταξύ των οποίων και του λιμένα  Πόρου.

Πρόκειται για παραχώρηση λιμένων και τουριστικών λιμένων σε:  Ζάκυνθο, Κατάκολο, Τούρλο Μυκόνου, Χίο, Πύλο Μεσσηνίας, Νέα Επίδαυρο, Γλυφάδα, Πόρο, Σκιάθο, Σκύρο, Άγ. Νικόλαο Κρήτης, Ιτέα Φωκίδος, Καλαμαριά (Αρετσού) Κω,  Άλιμο, Ύδρα, Ρέθυμνο, Ρόδο (Ακαντιά και Μανδράκι ), Σούδα και Αργοστόλι.

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια αυθαίρετη και απαράδεκτη απόφαση που ελήφθη χωρίς να ερωτηθεί η τοπική κοινωνία, ο Δήμαρχος Πόρου θα αγωνιστεί -όπως έπραξε και κατά το παρελθόν προκειμένου να αποτρέψει μεθοδεύσεις που είναι ενάντιες στα συμφέροντα του τόπου.

Ήδη έχει ζητήσει άμεση ενημέρωση από τα συναρμόδια υπουργεία και συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας για να  μπορέσει να  ενημερωθεί σωστά το Δημοτικό Συμβούλιο και να λάβει απόφαση για ένα θέμα που είναι πάνω από παρατάξεις και προσωπικές φιλοδοξίες.

Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: