Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ: Δελτίο Τύπου για την πυρκαγιά της 28ης Αυγούστου 2012


Ύδρα 31 Αυγούστου 2012

Ύστερα από υπεράνθρωπες προσπάθειες και με την μεγάλη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έσβησε η πυρκαγιά, η οποία σημειώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.
Η φωτιά εκδηλώθηκε την Τρίτη 28 Αυγούστου στο νοτιοδυτικό άκρο της Ύδρας και συγκεκριμένα στην περιοχή Μπίστι.
Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή, έσπευσε κλιμάκιο του Δήμου και πεζοπόρα τμήματα εθελοντών κατοίκων, οι οποίοι με προθυμία και αυτοθυσία προσπάθησαν και τελικά  κατάφεραν να προστατέψουν την περιοχή.

Όλες οι Υπηρεσίες του Δήμου μας επί 24ώρου βάρδιας συντόνιζαν την όλη επιχείρηση, με την αμέριστη συμπαράσταση της   Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία συνέδραμε με θαυμαστή ταχύτητα και αποτελεσματικότητα διαθέτοντας επίγεια και εναέρια μέσα.
Συγκεκριμένα, από τις πρώτες στιγμές κατέφθασαν αεροσκάφος CANADAIR και ελικόπτερο τύπου ERICSSON, τα οποία επιχείρησαν ρίψεις νερού σε καίρια σημεία, κόβοντας την ορμή της φωτιάς.
           Τα ίδια αεροσκάφη συνέχισαν τις προσπάθειες τους και το επόμενο πρωί η φωτιά είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.
Παράλληλα άμεσα στο σημείο, είχαν καταφθάσει πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τα οποία συνέδραμαν στα εναέρια μέσα, με αντλίες, αντλώντας θαλασσινό νερό.
Τα πεζοπόρα τμήματα των Πυροσβεστών,  επιβλέπουν μέχρι σήμερα την περιοχή, για την αποφυγή αναζωπυρώσεων.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί, πως παρά την πυκνή βλάστηση της περιοχής, η ζημιά που προκλήθηκε δεν είναι μεγάλη και η αισθητική του τοπίου δεν αλλοιώθηκε καθόλου.
Ευχαριστούμε θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον Αντιδήμαρχο, όσους Δημοτικούς Συμβούλους συμπαραστάθηκαν, το Προσωπικό των Υπηρεσιών του Δήμου μας, περισσότερο τους εθελοντές Υδραίους Πολίτες και όλους όσους συνέβαλαν με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια και παλικαριά, για την κατάσβεση της φωτιάς.
Ευχόμαστε να είναι η τελευταία που πλήττει το νησί μας και ο Δήμος μας, παρά τις αντιδράσεις μερικών, είναι σε συνεχή αγώνα για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, οι οποίες θα προστατεύσουν στο μέλλον την Ύδρα από την λαίλαπα της φωτιάς.                                     

Από το Γραφείο Τύπου
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ
Ύδρα 18040 - Τηλ. 22983 20 200 - 22980 52 210 - 22980 53 003 - Fax 22980 53 482
www.ydra.gov.gr  email: dimosydr@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: