Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

For Sale - Στο σφυρί νησιά για προσέλκυση επενδυτών


πηγή: TVXS
Νησιά τα οποία θα μπορούσαν να προσελκύσουν  επενδυτές αναζητά η κυβέρνηση και σύμφωνα με τις πληροφορίες φέρεται να έχει καταλήξει σε δέκα ομάδες νησιών στον Σαρωνικό, τον Ευβοϊκό, τις Κυκλάδες, τον Αργολικό Κόλπο, το Ιόνιο, το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» τα δέκα επικρατέστερα σχέδια αφορούν σε περισσότερα από 30 μικρά νησιά και νησίδες έκτασης από 100 έως 3.100 στρέμματα.


Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έρευνα υπήρξε για 585 νησιά και νησίδες, τα οποία εξετάστηκαν με κριτήρια εθνικής ασφάλειας, διασύνδεσης και εμπορικότητας, ωστόσο επιλέχθηκαν αρχικά 47 και στη συνέχεια κατέληξαν σε δέκα ομάδες που θα  μπορούσαν να αποτελέσουν προσελκύσουν επενδυτές.

Τα νησιά που βρίσκονται στα Σύβοτα στην Θεσπρωτία, οι Στροφάδες Νήσοι στο Ιόνιο, ένα σύμπλεγμα 10 νησίδων στο Ιόνιο, η Θαλασσοπούλα στην Καβάλα, οι Νησίδες του Ευβοϊκού, οι Νησίδες του Σαρωνικού, η Τσουγκριά στην Σκιάθο, η Πρώτη στη Μεσσηνία, οι Νησίδες των Κυκλάδων και οι Νησίδες του Αργολικού Κόλπου είναι αυτά που θεωρούνται ως τα πλέον ελκυστικά.

Σημειώνεται ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο δεν δίνει τη δυνατότητα στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες για την αξιοποίηση νησιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: