Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

8 στους 10 έχουν περιορίσει τα βασικά είδη διατροφής


πηγή: alterthess.gr
Αναγκασμένοι να περιορίσουν ακόμα και την αγορά βασικών προϊόντων διατροφής είναι σήμερα σχεδόν 8 στους 10 Έλληνες εξαιτίας της μείωσης που έχουν υποστεί στο εισόδημά τους.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία από έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) που έρχεται σήμερα στο φως δημοσιότητας, η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει μειωθεί στο μισό.

Επίσης, όπως προκύπτει από την έρευνα, το 93% των ερωτηθέντων έχει υποστεί μείωση στο εισόδημά του τα τελευταία 3 χρόνια. Παράλληλα, η έρευνα δείχνει πως η μείωση του εισοδήματος είναι τέτοια, που ανάγκασε το 94% των νοικοκυριών να σταματήσει τις εξόδους αναψυχής σε εστιατόρια και οδήγησε το 79% των ερωτηθέντων να περιορίσει την αγορά ακόμα και βασικών ειδών διατροφής.

Την ίδια στιγμή, το 50% των ερωτηθέντων παραδέχεται ότι θα αγόραζε προϊόντα χωρίς απόδειξη προκειμένου να ωφεληθεί, ενώ το υπόλοιπο 50% το σκέφτεται σοβαρά.
«Το ένστικτο της επιβίωσης σε αναγκάζει να έχεις συμπεριφορές που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχες. Με αλυσίδες, χειροπέδες και απειλές δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα», τόνισε σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί στο ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: