Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Κραυγή αγωνίας για τις αντικειμενικές αξίες

πηγή: "ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ"

Ενστάσεις και αγανάκτηση για τις αδικαιολόγητα υψηλές τιμές

Στο τραπέζι των συζητήσεων ήρθε στο τελευταίο Δ.Σ. για άλλη μια φορά το θέμα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στο νησί μας και η αναγκαιότητα σταθεροποίησης και σε καμιά περίπτωση αύξησης αυτών.
Αφού εκτέθηκαν όλες οι ενέργειες που έχουν κατά καιρούς γίνει από το Δήμο Ύδρας και αναφέρθηκαν τα αντίστοιχα υπομνήματα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και η πρόσφατη επιστολή των συμπολιτών μας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρμόδιους Υπουργούς για τον ΦΑΠ, αποφασίστηκε ομόφωνα η σύσταση επιτροπής που θα δράσει άμεσα και διεισδυτικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Είναι δε αδιαμφισβήτητο γεγονός, πως τα ακίνητα του νησιού μας είναι παλιά, χρειάζονται κάθε χρόνο συντήρηση, υπάρχει δυσκολία στην πρόσβασή τους και δεν αποτελούν εμπορικές επιχειρήσεις, ώστε να δικαιολογούνται οι υψηλές αντικειμενικές αξίες.
Ο Δήμαρχος Ύδρας, Άγγελος Κοτρώνης, αγανακτισμένος που το κράτος όχι μόνο δεν επιχορηγεί την Ύδρα -γνωρίζοντας τη μοναδικότητα και παράλληλα τις δυσκολίες των κατοίκων- αλλά βάζει όλο και περισσότερους φόρους, δήλωσε, πως ο κόμπος έχει φτάσει πια στο χτένι. «Πρέπει να ξεσηκωθούμε! Αυτό το νησί δεν αντέχει άλλες αυξήσεις», τόνισε. «Θα μας αναγκάσουν να πουλήσουμε τα σπίτια των προγόνων μας και να φύγουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: