Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ: Δελτίο τύπου πυρκαγιάς 24 Μαίου 2013

Ύδρα, 27 Μαΐου 2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Μαΐου, στην περιοχή Μανδράκι. Η φωτιά γρήγορα πήρε μεγάλη έκταση λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, αλλά και του ιδιαίτερα κεκλιμένου εδάφους με αποτέλεσμα να καούν εκτάσεις θάμνων, ξερών χόρτων και χαμηλής βλάστησης.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις του Δήμου Ύδρας, εθελοντικές ομάδες πολιτών αλλά και ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με συνολικά 6 υδροφόρα οχήματα και 40 πυροσβέστες, ενώ 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου canadair  πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού έως και την δύση του ηλίου της ίδιας ημέρας.
Αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στην πληγείσα περιοχή για την αποφυγή αναζωπυρώσεων. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έρευνα από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.
Για την άμεση και καίρια ανταπόκριση ευχαριστούμε θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου, τα Πυροσβεστικά κλιμάκια Τροιζήνας και Κρανιδίου, τους εθελοντές πολίτες, τους πολύτιμους φίλους, και όλους όσοι συνέβαλαν με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια και παλικαριά στην κατάσβεση της φωτιάς. Ευχαριστούμε επίσης το προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου για την ακούραστη συμμετοχή τους στο συντονισμό της όλης προσπάθειας.
Ο Δήμος μας, όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, σύντομα ολοκληρώνει τις ενέργειες για την πρόληψη και αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων με την δημιουργία Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου μόνιμα εγκατεστημένου στο νησί. Παράλληλα, εμμένει στις προσπάθειες για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, οι οποίες σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίες  για την προστασία του φυσικού πλούτου του τόπου μας.
Έκκληση και παράκληση στους Συμπολίτες μας, αλλά και στους Φίλους του νησιού μας απευθύνουμε:

Προσοχή με τη φωτιά! Η Ύδρα είναι μία και μοναδική. Αξίζει την αγάπη και την φροντίδα όλων μας.



Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: