Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών

πηγή: alterthess.gr

Την πρόταση να μην προχωρήσουν σε απεργία αποφάσισαν να προτείνουν χθες η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση) κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ.Η αρχική πρόταση για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις είχε συγκεντρώσει το 92% των ψήφων. Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να θέσει το ζήτημα των όρων υλοποίηση της απεργίας. Στην δεύτερη από το σύνολο των προέδρων των ΕΛΜΕ, 18 ψήφισαν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για απεργία, 9 ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις και 57 ψήφισαν λευκό. Κατόπιν αυτού, κρίθηκε ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία για απεργία.
Κατά την συνεδρίαση επικράτησε ένταση καθώς αρκετοί προεδροι των ΕΛΜΕ δήλωσαν ότι δεν υπάρχει εξουσιοδότηση για να ψηφίσουν το δεύτερο ερώτημα παρά το συγκεκριμένο ερώτημα που τέθηκε στις συνελεύσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις στις πανελλαδικές.

Οι Παρεμβάσεις αντέδρασαν και σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι "ενώ ο κλάδος των καθηγητών ψήφισε με εκπληκτικά ποσοστά την απεργία για την Παρασκευή 17 Μάη, οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ που προέρχονται από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΑΚΕ, ενώ δεν είχαν κανένα δικαίωμα σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΛΜΕ να αναιρέσουν την απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων, φρόντισαν να θάψουν την απεργία και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις."


Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ν. Παπαχρήστος κατηγόρησε τις Παρεμβάσεις για λαθροχειρία  και δήλωσε πως«Είμαστε υπεύθυνοι δεν μπορούμε να παίζουμε με τα νεύρα της των μαθητών, ούτε με την κοινωνία, ούτε με τους συναδέλφους που έχουν στα χέρια τους το χαρτί της επιστράτευσης. Διακινδυνεύεται η απόλυση συναδέλφων, δεν θέλουμε να κλάψουν οικογένειες και να κλείσουν σπίτια. Ακούσαμε πολλά από τους ακραίους του χώρου. Αναλάβαμε, όμως, το πολιτικό κόστος της απόφασης αυτής» «Αν μας κάλυπταν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα ήταν άλλες οι προϋποθέσεις, δεν υπήρχαν οι όροι να προχωρήσουμε σε ένα μέτωπο» πρόσθεσε σήμερα μιλώντας στον ραδιοσταθμό Alpha 989

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ επισήμανε ότι τα κόμματα -και αυτά που στηρίζουν την κυβέρνηση- τάχθηκαν υπέρ του διαλόγου με το υπουργείο Παιδείας και δεσμεύτηκαν ότι θα μεταφέρουν στον κ. Αρβανιτόπουλο την πρόταση της αναστολής της επιστράτευσης των καθηγητών μετά τις εξετάσεις.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ζήτησε να αρθεί η επιστράτευση των καθηγητών, δεδομένου ότι δεν υπάρχει απόφαση για απεργία.
Η  ΟΛΜΕ εξετάζει την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου για το απόγευμα της Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: