Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Google: Οι χρήστες gmail δεν έχουν έννομο δικαίωμα στην ιδιωτικότητα

πηγή: TVXS

Καθώς οι πιέσεις από τους χρήστες λογαριασμών email αναφορικά με τους κανονισμούς περί προσωπικών δεδομένων αυξάνονται ύστερα και από την αποκάλυψη του σκανδάλου για τις κυβερνητικές παρακολουθήσεις, που αποκάλυψε ο πρώην πράκτορας της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν, ένα λεπτομερές νομικό κείμενο της Google ήρθε στην επιφάνεια καθιστώντας σαφές ότι οι χρήστες του Gmail (της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google) δεν μπορούν να έχουν καμία προσδοκία ότι οι συνομιλίες τους θα κρατηθούν κρυφές.

 «Η Google επιτέλους παραδέχτηκε ότι δεν σέβεται τα προσωπικά δεδομένα. Πρέπει να τους πάρουμε σοβαρά: Εάν δεν θέλουμε να παρακολουθούν τα email μας πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε την υπηρεσία τους», δηλώνει ο Τζον Σίμσον, διευθυντής του τμήματος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Παρατηρητηρίου Καταναλωτών.

«Σε αντίθεση με τα όσα λένε οι νομικοί της Google, εγώ όταν δίνω ένα γράμμα στο ταχυδρομείο θεωρώ ότι θα το παραδώσει βάσει των πληροφοριών της διεύθυνσης. Δεν περιμένω ότι ο ταχυδρόμος θα το ανοίξει και θα το διαβάσει. Έτσι περιμένω και από την Google να παραδίδει το email βάσει της ηλεκτρονικής διεύθυνσης και τίποτα περισσότερο», συμπληρώνει.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: