Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Με ενότητα τα έργα πάνε μπροστά! ( Ο Λ.Κεχαγιόγλου για το θέμα του βιολογικού καθαρισμού)

Μετά την αποκάλυψη της «Φωνής της Ύδρας» για το εξώδικο που έχει σταλεί στους αρμόδιους φορείς, από ιδιοκτήτες οικοπέδων, οι οποίοι αντιδρούν στην εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού σε τμήμα οικοπέδων τους, οι δύο κύριοι φορείς του έργου προέβησαν σε διαφορετικής απόχρωσης ανακοινώσεις.
Έτσι: ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων ζητά από τις εμπλεκόμενες αρχές «να λάβουν υπόψη τους τις διατυπωθείσες απόψεις των θιγόμενων πολιτών», αποφεύγοντας έτσι πολυετή δικαστήρια,
Ενώ σε αντίθετη γραμμή πλεύσης κινείται ο Δήμαρχος Ύδρας, ο οποίος αναφέρει ότι οι  αιτιάσεις τους θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη, αναγνωρίζοντας βέβαια και την ύπαρξη πιθανής απαλλοτρίωσης.
Πάντως διαβάζοντας την απάντηση του Δημάρχου Ύδρας, από την εμπειρία μου σε αντίστοιχα έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως μέλος Επιτροπών Παρακολούθησης αρκετών Περιφερειών του ΕΣΠΑ 2007-2013, και όντας ο ίδιος παρών ως Πρόεδρος του ΕΔΜΝ κατά τη διαδικασία προώθησης και υποστήριξης του συγκεκριμένου έργου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οφείλω να τονίσω τα εξής:
Ότι ο Δήμος δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της καθυστέρησης του έργου, όπως και την καθυστέρηση της όποιας απόφασης της δικαιοσύνης, όταν αυτό το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και οι χρόνοι πιέζουν.
Οι πολίτες επιθυμούν πάντα την πρόοδο και την ανάπτυξη και εμείς όλοι πρέπει να πράττουμε προς αυτή την κατεύθυνση ενωμένοι.
Προτείνω λοιπόν να πάρουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Νησιού μας την πρωτοβουλία, προς μία συλλογική κατεύθυνση όπως προτείνει και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων.
Αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε είναι τώρα μια Λαϊκή Συνέλευση στο Νησί μας.
Θεωρώ ότι θα πρέπει όλοι οι αρμόδιοι φορείς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσουν να δημιουργούν μόνο εντυπώσεις, γιατί ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ της Ύδρας επιθυμεί την πρόοδο και την υλοποίηση των μεγάλων έργων, αλλά όχι των μεγάλων λόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: