Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ - Δελτίo Τύπου: ΑΜΕΣΗ ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ



Ύδρα, 23 Ιανουαρίου 2014                                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μία ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία συνεργασίας προέβη ο Δήμος Ύδρας με την εταιρεία INTERAMERICAN, προς όφελος των κατοίκων του νησιού. Η πρόταση συζητήθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο , όπου ψηφίστηκε ομόφωνα.
 

Σύμφωνα με τους όρους της συνεργασίας, όλοι οι κάτοικοι της Ύδρας, σε περίπτωση έκτακτου ιατρικού περιστατικού, έχουν πλέον δικαίωμα δωρεάν αεροδιακομιδής με ελικόπτερο πλήρως εξοπλισμένο. 

Για τις περιπτώσεις που η πτήση ελικοπτέρου δεν είναι εφικτή (όπως π.χ κατά την διάρκεια της νύχτας κ.α), ασθενοφόρο της INTERAMERICAN θα παραλαμβάνει τον ασθενή από οποιαδήποτε κοντινή στην Ύδρα ακτή. Επιπλέον, στη Γραμμή  Υγείας 1010, εξειδικευμένοι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, θα παρέχουν δωρεάν συμβουλές στους δημότες κατά τη διάρκεια ολόκληρου του 24ωρου.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες του προγράμματος και διάφορα διαδικαστικά θέματα, συζητήθηκαν την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου,  κατά την διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην Ύδρα. 

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι εκπρόσωποι της ΙNTERAMERICAN Γεώργιος Σκαρμούτσος και ο ιατρός Δημήτρης Φράγκος, οι γιατροί του νησιού Γεώργιος Μπερικέτης, Σωτηρία Μπαλαμπάνη και Οδυσσέας Ανδρούτσος, καθώς επίσης και η Αντιδήμαρχος Λουκία Λούλου.
 

«Πρόκειται για μια πρωτοποριακή συνεργασία, η οποία θα δώσει τέλος στην αγωνία των δημοτών μας στην περίπτωση που κάποιο ιατρικό περιστατικό χρήζει άμεσης διακομιδής. Επιπλέον, δίνουμε ένα ακόμα εφόδιο στα χέρια των γιατρών του νησιού μας, οι οποίοι πασχίζουν καθημερινά σε δύσκολες πολλές φορές συνθήκες, για την ασφάλεια όλων μας. Η Ύδρα είναι ίσως από τα λίγα νησιά  που είναι πολύ οργανωμένη στον ευαίσθητο τομέα της υγείας και αυτό είναι ένα γεγονός που με χαροποιεί ιδιαίτερα», δήλωσε ο Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης.
 

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: