Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Η Επιτροπή Αγώνα Ερμιόνης για την προβλήτα στο Μετόχι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ για την κατάργηση της παράνομης προβλήτας στο Μετόχι-Θερμησίας  κ  α τ α γ γ έ λ λ ε ι στον Ελληνικό Λαό το υπουργικό πραξικόπημα (των Υπουργών Εσωτερικών και Ναυτιλίας) της αφαίρεσης , δηλαδή, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ερμιονίδος της αρμοδιότητας του στην περιοχή, που βρίσκεται το παράνομο κατασκεύασμα και την απόδοση της στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ύδρας με σκοπό τη διενέργεια των περαιτέρω διαδικασιών  για τη δημιουργία «λιμανιού» και τη νομιμοποίηση της παράνομης δρομολογιακής γραμμής Ύδρας-Μετοχίου.
      Η Επιτροπή δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν θα υποστείλει τη σημαία του αγώνα για την κατάργηση της παράνομης προβλήτας!
               Διακηρύσσει  προς όλους τα αυτονόητα:
-          Λιμάνια δεν γίνονται αυθαίρετα και απρογραμμάτιστα, όπου βολεύει τον καθένα.
-          Οι θαλάσσιες δρομολογιακές  γραμμές ενώνουν νόμιμους οικισμούς και νόμιμα λιμάνια και όχι οικισμούς με ερημικές ακτές.
-          Τα υπάρχοντα λιμάνια αποτελούν δημόσιες επενδύσεις με χρήματα από το μόχθο και το υστέρημα του Ελληνικού Λαού και δεν τα απαξιώνουμε με τη δημιουργία δίπλα τους ανταγωνιστικών λιμανιών για την εξυπηρέτηση ιδίων αναγκών.
-          Η  κατασκευή και λειτουργία λιμανιών απαιτούν τη δαπάνη σημαντικών για τα σημερινά δημοσιοοικονομικά δεδομένα της χώρας πόρων, που η χώρα μας δεν διαθέτει.
-          Οι ακτές αποτελούν ευαίσθητα οικοσυστήματα και δεν επιτρέπεται να κακοποιούνται κα να προσβάλλονται με αυθαίρετα κατασκευάσματα και αυθαίρετες χρήσεις.
-           Η βάναυση καταπάτηση της νομιμότητας από τους πολιτικούς μας άρχοντες για την εξυπηρέτηση εκλογικής τους πελατείας είναι βασική αιτία της σημερινής κατάντιας της χώρας μας.
     Πληροφορούμε το Λαό της Ερμιονίδας , ότι είναι έτοιμη και κατατίθεται εντός των προσεχών ημερών στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση  για την ακύρωση της παραπάνω πραξικοπηματικής υπουργικής αποφάσεως και αίτηση αναστολής της ισχύος της.
   Πληροφορούμε τον πανηγυρίζοντα Δήμαρχο Ύδρας, ότι την Αγιασοφιά…(Μετόχι) δεν την πήραν..ούτε θα την πάρουν. Στο εξής και κάθε περαιτέρω ενέργεια του για τη δημιουργία τετελεσμένων στο Μετόχι θα έχει την αντίστοιχη νόμιμη απάντησή μας. Η παρανομία και αυθαιρεσία δεν θα περάσουν.
    Καλούμε το λαό της Ερμιονίδος να βγάλει τα πολιτικά συμπεράσματα του για το πραξικόπημα αυτό και να δώσει στους πολιτικούς, που τον πρόδωσαν την απάντηση που τους αξίζει  στις προσεχείς εκλογές.
    Καλούμε το Λαό της Ύδρας να σκεφτεί, πέρα από συναισθηματισμούς και θριαμβολογίες, το πραγματικό του συμφέρον, που είναι η άμεση συγκοινωνιακή σύνδεση του νησιού του με το φυσικό ζωτικό του χώρο, που είναι η Ερμιονίδα, μέσω της Ερμιόνης και να πράξει τα ανάλογα.
  Με την τακτική συγκοινωνιακή σύνδεση των δύο χώρων (Ύδρας - Ερμιονίδας)  ουσιαστικά δημιουργείται ένας ενιαίος οικονομικός και κοινωνικός χώρος με πολλαπλά οφέλη και για τα δύο μέρη (εμπορικά, οικονομικά  κ.λπ.).  Η συγκοινωνιακή σύνδεση Ύδρας μέσω Μετοχιού παρακάμπτει την Ερμιονίδα!
 Πιστεύομε ότι η Ερμιονίδα, η Ύδρα και οι Σπέτσες αποτελούν έναν ενιαίο φυσικό, κοινωνικό και οικονομικά χώρο, που πρέπει όλοι μαζί οι κάτοικοι τους να αναδείξουμε, να τον βελτιώσουμε και να τον συντονίσουμε με  κάθε τρόπο και από κάθε άποψη!
 Έχουμε κοινά συμφέροντα και αμοιβαία οφέλη!
Οι τοπικές συγκοινωνίες πρέπει να μας ενώνουν και όχι να μας απομονώνουν!
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: