Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ο Χρήστος Χριστοδούλου δεν είναι πια κοντά μας...

πηγή: ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

'Εσβησε χθες το απόγευμα πλήρης ημερών ο Χρήστος Χριστοδούλου, ένας μαχητικός άνθρωπος, ένας αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης αλλά και της ζωής.
Υπήρξε ο ιδρυτής της εφημερίδας «η φωνή της Ύδρας», συγγραφέας, δημοσιογράφος και μαθηματικός.
Γέννημα - θρέμμα της Ύδρας, μέλος πολύτεκνης οικογένειας, αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του στη διδασκαλία και στην ενεργό συμμετοχή του στα κοινά, αφού διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος με σημαντικές προτάσεις που υλοποιήθηκαν. Το 1981 ξεκίνησε την έκδοση της εφημερίδας «η φωνή της Ύδρας» (η μακροβιότερη εφημερίδα της Ύδρας και του Αργοσαρωνικού), και για σχεδόν 30 χρόνια υπήρξε ο εμπνευστής και καθοδηγητής της.
Ήταν ένας άνθρωπος αφοσιωμένος στην οικογένειά του, στη δουλειά του, στο εκπαιδευτικό λειτούργημα και πάνω απ' ολα στον αγαπημένο τόπο που τον γέννησε, την Ύδρα. Μαχητικός, ιδεολόγος, ευθύς, με αιχμηρή πένα και πατριωτισμό είχε πάντα μοναδικό του μέλημα την πρόοδο και την ανάπτυξη του νησιού μας.
Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Κοσσυφολόγου με την οποία απέκτησε δυο παιδιά τον Γιάννη και την Ελένη και δυο εγγόνια.
Η «φωνή της Ύδρας» υπήρξε «αγαπημένο παιδί» του Χρήστου Χριστοδούλου, το οποίο με σθένος και συνέπεια φρόντιζε να αντέξει στη διάρκεια του χρόνου. Συνεχίζουμε το έργο που ξεκίνησε ο ιδρυτής της έκδοσής μας, με την αφοσίωση και την αγάπη που εκείνος μας άφησε παρακαταθήκη αλλά και χρέος.
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί αύριο Πέμπτη 6/2/14 και ώρα 11π.μ. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: