Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου Ύδρας Άγγελου Λ. Κοτρώνη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στα γραφεία της  ΚΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτωνστον Πειραιά, με θέμα την Αντιπυρική Προστασία της Ύδρας και τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών (Δασικών Δρόμων).
Στη σύσκεψη που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
  1. 1. Παπαγεωργίου Βάσω, Διευθύντρια 1ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
  2. 2. Παναγοπούλου Ανρομάχη, 1η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
  3. 3. Χρυσουλάκη Στέλλα, Διευθύντρια ΚΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
  4. 4. Καζαζάκη Χριστίνα, ΚΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
  5. 5. Κουτσούμπα Αθηνά, Δασολόγος, Δασάρχης Πόρου.
  6. 6. Μυτελέτση Σοφία, Δασολόγος,  Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Αττικής, Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων, Διεύθυνση Δασών Πειραιά.
  7. 7. Πυραγός Παπακωνσταντίνου Παναγιώτης, Υποδιοικητής, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου
  8. 8. Πυραγός Γεωργόπουλος Βασίλειος, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου.
Εκεί αναλύθηκαν λεπτομερώς όλες οι ιδιαιτερότητες της Ύδρας, έγινε ομόφωνα αποδεκτό το αίτημα του Δημάρχου Ύδρας Άγγελου Κοτρώνη για τη δημιουργία Αντιπυρικών Ζωνών (Δασικών Δρόμων), καθώς έχει γίνει κατανοητή από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς η αναγκαιότητα προστασίας της Ύδρας από τη λαίλαπα των πυρκαγιών, και η θωράκιση του φυσικού της πλούτου.
Το νομικό πλαίσιο, το οποίο διέπει την Ύδρα, όπως και ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της αποτέλεσαν τον κοινό τόπο συνεννόησης αλλά και κατανόησης της αναγκαιότητας λήψης ιδιαίτερων μέτρων προστασίας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς σήμερα. Ένα μεγάλο πρόβλημα που για χρόνια έμενε στο χρονοντούλαπο με τα διάφορα γνωστά προσχήματα, μπήκε στο δρόμο της υλοποίησης. Στη σύσκεψη, η οποία διεξήχθη σε πολύ φιλικό αλλά και γεμάτο κατανόηση κλίμα, ομόφωνα αποφασίστηκε από τους αρμόδιους φορείς, η αναγκαιότητα της διάνοιξης Αντιπυρικών Ζωνών -Δασικών Δρόμων, οι οποίοι θα προστατέψουν το νησί μας από τον εφιάλτη των πυρκαγιών.
Οι προσπάθειες που καταβάλλουμε για την θωράκιση του νησιού μας είναι προς όλες τις κατευθύνσεις. Μετά την ίδρυση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού κλιμακίου του Δήμου μας,      ήδη εκπαιδεύονται στο νησί μας οι Εθελοντές, από επαγγελματίες Πυροσβέστες. Έτσι η αναμενόμενη επί πολλές δεκαετίες διάνοιξη των Δασικών Δρόμων, έρχεται ως επιστέγασμα στην προστασία του δασικού και φυσικού πλούτου της Ύδρας.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους τους φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη για την κατανόηση του προβλήματός μας δίνοντας την αναγκαία λύση, καθώς επίσης και τον απουσιάζοντα λόγω ασθενείας, Πύραρχο κ. Γιώργο Δελογιάννη,  για την αγάπη τους στην Ύδρα και την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.
Με την ευκαιρία αυτή, ευχαριστώ θερμά όλους τους συμπολίτες μας, που δήλωσαν παρουσία και αποφάσισαν να γίνουν Εθελοντές Πυροσβέστες. Ειλικρινά η κίνηση αυτή τους τιμά ιδιαίτερα, και όλοι αισθανόμαστε θαυμασμό αλλά και απεριόριστο σεβασμό απέναντί τους. Ειδικά στη σημερινή εποχή, η έννοια ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ έχει ιδιαίτερη αξία. Ας τους μιμηθούμε όλοι.
Τέλος, ευχαριστώ θερμά τους εκπαιδευτές τους, τον Πυραγό κ. Γεώργιο Αστρινάκη, τον Υποπυραγό, κ.  Ανδρέα Κουτρούλη, την Υποπυραγό κ. Αικατερίνη Καρτσώλη  και τον Ανθυποπυραγό κ. Χρήστο Σεϊρεκίδη.
Αυτή η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη στιγμή εργάζεται με πάθος, έχει όραμα, προγραμματίζει και πραγματοποιεί έργα ουσίας, τα οποία αλλάζουν μέρα με τη μέρα την όψη του ιστορικού νησιού μας. Πορευόμαστε με μοναδικό στόχο το καλό και την πρόοδο της Ύδρας και όχι το προσωπικό συμφέρον του καθενός.
Τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι χρόνια ουσίας. Στόχος μας είναι να ζήσει η νέα γενιά σε μια Ύδρα αντάξια της Ιστορίας της και του σπουδαίου ονόματός της. Αυτό αξίζει σε εκείνη. Αυτό αξίζει σε εσάς. Αυτό αξίζει σε όλους μας».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: