Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Αναστολή των κινητοποιήσεων στα πλοία

πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Λύνουν κάβους στις 6 αύριο το πρωί τα πλοία, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε το μεσημέρι της Τετάρτης την αναστολή των κινητοποιήσεων της, αλλά όπως είπε στην «Εφ.Συν.» των ο γ.γ. της Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς θα αξιολογήσουν την κατάσταση όπως θα διαμορφωθεί τις επόμενες μέρες και θα επανεκτιμήσουν την στάση τους την ερχόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο την Τετάρτη 9 Απριλίου τα πλοία θα «δέσουν» και πάλι κάβους στα λιμάνια ολης της χώρας, καθώς η ΠΝΟ θα συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ.
Η συνάντηση που είχε η διοίκηση της Ομοσπονδίας με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) απέβη και πάλι άκαρπη, καθώς οι δυο πλευρές δεν συμφώνησαν στην υπογραφή ΣΣΕ για την ακτοπλοΐα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΝΟ, σημειώνει ότι δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα, αλλά ανασυντάσσεται και αξιοποιώντας την πείρα που αποκόμισε από την απεργία αυτή, προχωρεί με μεγαλύτερη δυναμική και αποφασιστικότητα σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της.
Πρώτος σταθμός της κλιμάκωσης αυτής είναι η συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην Γενική απεργία της ΓΣΕΕ πράγμα που θα σηματοδοτήσει τις παραπέρα απεργιακές κινητοποιήσεις των Ελλήνων ναυτεργατών με ακόμη μεγαλύτερη δυναμικότητα.
Τονίζει επίσης ότι το μήνυμα που έστειλε η απεργιακή τους κινητοποίησης προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι «νομοσχέδια – λαιμητόμοι που σφαγιάζουν το ιερό και αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα της απεργίας των Ελλήνων ναυτεργατών δεν πρόκειται στην πράξη να περπατήσουν, γιατί κυβέρνηση και εφοπλιστές θα βρουν απέναντί τους σαν μια γροθιά όλους εμάς τους Έλληνες ναυτεργάτες».
Η ΠΝΟ καλεί την εργοδοσία και την κυβέρνηση, να κάνουν τον απολογισμό τους, να αφήσουν τα παιγνίδια και «τερτίπια» σε βάρος των εργαζομένων του κλάδου τους και να ενσκήψουν με σοβαρότητα για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους.
«Εμείς δώσαμε δείγμα γραφής, που εννοούμε τον ουσιαστικό διάλογο και τους αγώνες, λαμβάνοντας υπόψη πάντοτε και τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου. Σειρά τους να πράξουν το ίδιο» συμπληρώνει.
Χριστίνα Παπασταθοπούλου
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: