Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΝΔΑΚΙ

Ύδρα, 6 Μαΐου 2014

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, κατέφθασε  στο λιμάνι της Ύδρας το Ferry Boat, που μετέφερε τα μηχανήματα της αφαλάτωσης, καθώς και τα φορτηγά και τους γερανούς για την τοποθέτησή τους.

Κατά την άφιξη του πλοίου, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε μπροστά από τον καταπέλτη, όπου σε κλίμα έντονου ενθουσιασμού,  έγινε η υποδοχή των μονάδων από τον Δήμαρχο αλλά και πολλούς Δημοτικούς Συμβούλους.

 Το πρωί της επομένης το πλοίο κατέπλευσε στον όρμο του Μανδρακίου, όπου και αποβίβασε τα οχήματα και τον εξοπλισμό της αφαλάτωσης. Μετά από πολύωρες εργασίες, εξειδικευμένο συνεργείο της εταιρείας ΤΕΜΑΚ ολοκλήρωσε την τοποθέτηση όλου του απαραίτητου μηχανολογικού  εξοπλισμού, στον χώρο εγκατάστασης της μονάδας.

Παράλληλα, οι εργασίες συνεχίζονται με την κατασκευή και τοποθέτηση των αγωγών, οπότε με την ολοκλήρωσή τους θα τεθούν σε λειτουργία οι μονάδες.

Κατά την υποδοχή του πλοίου στο λιμάνι ο Δήμαρχος Ύδρας, Άγγελος Κοτρώνης, με έκδηλη την συγκίνησή του, δήλωσε:
«Σήμερα η Ύδρα επιτέλους ξεδιψάει. Μία υπόσχεση που είχε δοθεί σε όλους εσάς εδώ και 30 χρόνια, αυτή η Δημοτική Αρχή την κάνει πραγματικότητα σε μόλις 3 χρόνια. Για να φτάσουμε στην ημέρα αυτή, απαιτήθηκε ο μόχθος της Δημοτικής Αρχής, των συνεργατών και των εργαζομένων στο Δήμο, καθώς και η στήριξη  της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Η λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης σημαίνει άριστης ποιότητας νερό για όλους. Η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται με αυτό το έργο σημαίνει  φθηνότερο νερό για όλους.  Η Ύδρα μας αλλάζει...»


Από το Γραφείο Τύπου
 








Δεν υπάρχουν σχόλια: